FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trusić: Hrvatska više neće biti ista

ZAGREB, 15. travnja 2011. (Hina) - Predsjednik Pokreta "Stop progonu hrvatskih branitelja", Zvonimir Trusić, izjavio je na skupu na Trgu bana Jelačića, pred oko 3000 okupljenih koji očekuju presude Haaškog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču, kako je uvjeren da ćemo se na današnji dan radovati jer na to imamo pravo.

"Imamo pravo očekivati da će ta stigma konačno biti skinuta s hrvatskog naroda. Po ljudskoj i Božjoj pravdi ti naši heroji su uznici jedne nesuvisle politike koja se sustavno provodi prema Hrvatskoj", kazao je Trusić uoči početka izricanja presuda na Haaškom sudu, čiji se televizijski prijenos izravno prati s velikog video u zida na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Napominjući da neće stati dok se sudi hrvatskim braniteljima, Trusić je kazao da su do sada procesuirana 4.973 hrvatska branitelja dok - kako je rekao - "20.675 četnika je abolirano, slobodno šeću i sudjeluju u vlasti koja progoni hrvatske branitelje".

"To je nonsens koji se ne može i neće dalje tolerirati. Od današnjeg dana Hrvatska više neće biti ista", ocijenio je Trusić.

Čudnim obratom nazvao je današnje poruke političara, kazavši kako je javno pokazivanje ljubavi, divljenja i poštovanja "politikanstvo, jer se time skupljaju politički poeni".

"Svi znamo da su se u Hrvatskoj političke karijere do danas gradile stavom i djelom protiv generala", ustvrdio je Trusić, dodavši kako se Hrvatska molila i dalje moli Bogu za slobodu svojih generala i slobodu Domovine, za koju su mnogi znani i neznani pojedinci dali svoj život.

Upućujući poruku premijerki Jadranki Kosor, ali i svim drugim političarima koji - kako je izjavio - "u mišjim rupama svojih političkih bunkera čekaju što će reći Haaški sud i procjenjuju kako će se to odraziti na njihove političke karijere", kazao je kako "moraju znati da je Hrvatska u ratu pobijedila jer su svi bili jedinstveni".

Inače, neposredno prije početka prijenosa iz Haaga iza 11 sati, glumac Božidar Alić pozvao je okupljene na molitvu Krunice za pravednu presudu hrvatskim generalima Gotovini, Markaču i Čermaku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙