FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

20. obljetnica specijalaca brodsko-posavske PU

SLAVONSKI BROD, 14. travnja 2011. (Hina) - Prigodnim programom danas je proslavljena 20. obljetnica osnutka postrojbe Specijalne policije brodsko-posavske Policijske uprave.

Generalu Mladenu Kruljcu, izaslaniku predsjednika Ive Josipovića, prijavak je ispred tristotinjak bivših i sadašnjih pripadnika postrojbe podnio ratni zapovjednik postrojbe i predsjednik slavonskobrodske Udruge pripadnika Specijalne policije Ivica Prskalo.

"Ponosan sam što me predsjednik odredio da budem njegov izaslanik. Specijalna policija brodsko-posavske Policijske uprave dala je veliki doprinos tijekom Domovinskog rata. Iz sastava postrojbe ustrojen je i dio 3. gardijske brigade, a na temeljima te postrojbe danas imamo elitne specijalne postrojbe", rekao je Kruljac nakon svečanog obilaska postrojbe.

Prisjećajući se ratnog puta, Ivica Prskalo je rekao kako su "nakon kratke obuke, dva mjeseca nakon osnutka, otišli na prvi borbeni zadatak" u Vukovar.

"Ondje smo proveli 100 dana. Poslije Vukovara postrojba je bila u Kosovci, Okučanima, Glini, na Velebitu, sve do Dubrovnika. Ova je postrojba sudjelovala gdje god je bila borbena akcija. Imamo 28 poginulih i umrlih pripadnika iz naše postrojbe", rekao je Ivica Prskalo prisjećajući se ratnih dana.

Kad je riječ o najvljenim prosvjedima vezanim uz presudu u Haagu, Prskalo je istaknuo da generali imaju njihovu potporu te da se nadaju najboljem. "Nećemo prosvjedovati, to je želja našega generala Mladena Markača", rekao je Prskalo.

Na svečanosti u Slavonskome Brodu bio je i predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm. O prosvjedima nakon izricanja presude generalima Klemm je ponovio kako je u ovom trenutku potrebno sačuvati zajedništvo među hrvatskim braniteljima.

"Podržavam sve hrvatske branitelje, ali ne podržavam političke skupove", istaknuo je Klemm.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙