FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županja: molitva potpore generalima u Hagu i ubijenim članovima HSS-a

ŽUPANJA, 14. travnja 2011.(Hina) - Stotinjak pripadnika županjske Udruge Specijalne postrojbe policije iz Domovinskog rata "Delta" i Županjaca okupilo se večeras na molitvi potpore hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču.

Sudionici molitve potpore, među kojima je bio i županjski gradonačelnik Davor Miličević, prošli su u procesiji od župne crkve Mučeništva sv. Ivana Krstitelja do kapelice Presvetoga Srca Isusova kod nasipa na rijeci Savi, ispred koje je misu služio županjski župnik, velečasni Ivan Varoščić.

Molilo se za Domovinu, generale Gotovinu, Čermaka i Markača te osmoricu Županjaca, članova Hrvatske seljačke stranke (HSS) koji su, nakon ulaska partizanskih postrojba 14. travnja 1945. u Županju, ubijeni na nasipu i bačeni u Savu.

"Domovina nam je bogatstvo, ali bogatstvo treba otkriti, u bogatstvo treba ulagati. Nemojmo očekivati da uvijek sve dobijemo sa strane", poručio je u propovijedi velečasni Varoščić.

U spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu 1991. godine te ubijene članove HSS-a 1945. godine podno križa na nasipu položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙