FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat protiv upućivanja nastavnika na rad u drugu srednju školu

ZAGREB, 31. ožujka 2011. (Hina) - Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske upozorio je danas da je upućivanje nastavnika na rad u drugu srednju školu protivno Zakonu o radu i predstavlja kršenje prava iz radnog odnosa.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje u dodatnim uputama o provedbi državne mature traži da srednje škole upućuju nastavnike na pismenim ispitima na dežurstvo u druge srednje škole, gdje će provoditi i nadzor, napominje sindikat u priopćenju.

Budući da je to protuzakonito, sindikat traži da Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje žurno povuče svoj naputak i o tome izvijesti srednje škole.

Ravnateljima srednjih škola predlaže da ne upućuju nastavnike na rad u drugu školu, te da ne prihvate rad nastavnika iz drugih škola u njihovoj, a nastavnicima da odbiju raditi u drugoj srednjoj školi.

Sindikat upozorava da će prijaviti inspekciji rada ravnatelje koji budu primoravali nastavnike na rad u drugoj školi, kao i one koji će omogućiti rad nastavnicima koji nemaju sklopljen ugovor o radu s tom školom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙