FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan u srcu više od tisuću malih Puležana

PULA, 25. ožujka 2011. (Hina) - Kako bi izrazili suosjećanje i pružili podršku žrtvama katastrofe u Japanu, Grad Pula u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizirao je manifestaciju dječje solidarnosti pod nazivom "Japan u srcu – Giappone nel cuore – Japan in the heart" koja se jutros održala u pulskom Amfiteatru.

Djeca su uz pomoću papira u boji prikazala japansku nacionalnu zastavu u parteru Amfiteatra. Učenici triju osnovnih škola - Šijana, Veli Vrh i Centar - napravili su crveni krug zastave Japana u središnjem dijelu partera, dok su ostali bijelim papirima predstavili preostali dio japanske zastave.

U manifestaciji je sudjelovalo više od 1000 djece, a video zapis bit će putem You Tubea poslan djeci u japanski grad pobratim Hekinan.

Manifestaciji su prisustvovali učenici nižih razreda pulskih osnovnih škola i djeca dječjih vrtića, te dječji zbor – Mići Zaro i plesna skupina „Pirueta“.

"U ovom teškom trenutku svi smo solidarni s japanskim državljanima ali kad takvo suosjećanje dođe iz čistog dječjeg srca ta simbolična gesta ima posebnu vrijednost", izjavio je gradonačelnik Boris Miletić.

Uz to, pokrenut je i natječaj za najbolji dječji likovni rad na temu "Japan u srcu – Giappone nel cuore – Japan in the heart".

Svi pristigli radovi bit će izloženi u Istarskom narodnom kazalištu, a najbolji uraci će se uručiti predstavnicima grada Hekinana.

Zbog velikog broja sudionika, raznolikosti i humanosti, manifestacija će prema odluci Koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine prijatelji djece biti prijavljena kao Naj-akcija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙