FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović: Zg Holding najviše investira u vodoopskrbu

ZAGREB, 22. ožujka 2011. (Hina) - Zagrebački holding će ove godine uložiti u vodoopskrbu i odvodnju polovicu od 715 milijuna kuna koliko je predviđeno planom investicija za 2011., izvijestio je danas predsjednik Uprave Holdinga Ivo Čović napominjući kako je ovogodišnji plan investicija veći od lanjskog kad su se morali "pokriti" sa 600 milijuna.

Čović je, u izjavi novinarima nakon prezentacije rada Holdinga tajlandskom izaslanstvu, kazao da će u 2011. najviše novca utrošiti na vodoopskrbu i odvodnju kako bi se priveo kraju višegodišnji program izgradnje i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže te osigurala gotovo cjelokupna pokrivenost grada vodovodom i kanalizacijom.

"Sa 130 milijuna kuna planiramo dovršiti srednju školu u Sopnici, osnovnu školu u Kraljevcu i gradske stambene objekate", naveo je Čović te dodao da će 30 milijuna utrošiti za informatički razvoj i bolje povezivanje podružnica Holdinga, dok će se preostali novac utrošiti na redovito održavanje, ali i nabavku strojeva i druge komunalne opreme kako bi "usluge Holdinga prema građanima bile još kvalitetnije". O novim investicijama nije govorio.

Poručio je kako u Holdingu štede na svemu. "Maksimalno racionalno poslujemo tako da smo smanjili troškove vanjskih usluga za 200 milijuna kuna", kazao je.

Čović je ocijenio da su plan poslovanja u Holdingu dobro uravnotežili te da njegova realizaciji ovisi i o prodaji stanova u Sopnici. "Razmatramo i mogućnosti prodaje nekretnina poput Zagrepčanke, Podbrežja i Gredelja", dodao je.

Na upit novinara kada će doći na red izgradnja žičare na Sljemenu, Čović je odgovorio da se ove godine odvija dio aktivnosti na pripremi tog projekta te je izrazio nadu da će realizacija tog projekta početi 2012.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙