FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad mladih slavi 60. rođendan

ZAGREB, 11. ožujka 2011. (Hina) - Grad mladih Granešina, bivši Pionirski grad, proslavit će u subotu 60. obljetnicu cjelodnevnim kulturnim i zabavno-rekreacijskim programom za djecu i mladež, najavio je danas na konferenciji za novinare Zagrebački holding - Podružnica Vladimira Nazora.

Grad mladih upisan je u registar kulturnih dobara Republike Hrvatske kao zaštićena kulturna baština koja se odlikuje arhitektonsko-urbanističkim, kulturno-povijesnim, pejsažnim i ambijentalnim vrijednostima.

Voditelj Podružnice Vladimira Nazora Srdjan Vlaović pozvao je djecu i mladež te njihove roditelje da dođu u Grad mladih. Rekao je da će biti organiziran besplatni prijevoz ZET-ovim autobusima koji će 19. ožujka od 10 sati svakih dvadeset minuta kretati iz Dubrave, a bit će organiziran i povratak. Program će početi u 11 sati, a nakon govora pokrovitelja proslave gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića nastupit će poznati pjevači, glazbene i plesne skupine. Održat će se kazališne predstave i športske aktivnosti, a navečer će za mladež biti organiziran disko. Osim toga, besplatno će se dijeliti sokovi, peciva i grickalice.

Uz proslavu u Gradu mladih ističu i planove obnove.

Vlaović je upozorio da su objekti kategorizirani kao hosteli u dosta lošem stanju, a po odobrenom planu investicija za ovu godinu, namjeravaju obnoviti dva paviljona koja služe za smještaj djece te urediti restoran.

Zajedno sa savezima ili udrugama namjeravaju urediti sva vanjska športska igrališta, a minigolfski savez do proslave obljetnice 19. ožujka uredit će dva igrališta za minigolf, rekao je Vlaović.

Podsjetio je da je zadnja bolja obnova Grada mladih bila prije Univerzijade (1985.) te da je prije četiri godine obnovljeno osam paviljona koji služe za prihvat predškolske djece za višednevni boravak u prirodi, što im je i osnovni prihod.

Vlaović je istaknuo kako su počeli obnavljati svoje objekte u Crikvenici, Lošinju, Savudriji, Punatu i na Krku te da će se ove godine fokusirati na Crikvenicu i Savudriju.

Upozorio je da Podružnica Vladimira Nazora ima gubitak veći od osam milijuna kuna te da mu je, s obzirom na dotrajalost svih objekata u gotovo 90 posto poslovnih jedinica, prioritet da objekte dovede na razinu na kojoj će, s poboljšanom kvalitetom usluge, ići s većom cijenom i prihvatom većeg broja djece. "Vjerujem da će moja vizija zajedno s mojim suradnicima uroditi plodom do kraja godine i da će se rezultati vidjeti krajem ove godine", najavio je Vlaović.

O planovima za razvoj govorio je i direktor Službe za korporativne komunikacije Zagrebačkog holdinga Dušan Viro.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙