FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 18. ožujka 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - HDZ je danas poručio kako imaju nepobitne dokaze o tome da iza tiskanja plakata za prosvjede u Dubrovniku stoji SDP i HNS što je, kako su rekli, samo potvrda o povezanosti oporbenih stranaka i prosvjeda. Dokaze su nam dali naši stranački dužnosnici iz Dubrovačko-neretvanske županije, a podatke o tome imaju i lokalni novinari, pa će se sutra o tome moći čitati u lokalnim ali i državnim medijima, rekao ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnost Tomislav Ivić odbijajući te dokaze dati novinarima na današnjoj konferenciji za novinare. To što je ministrica financija Martina Dalić prodala hrvatske državne obveznice na američkom tržištu po nižoj kamatnoj stopi nego njezin prethodnik Ivan Šuker, sam Šuker je protumačio time da je to "samo potvrda kako strani investitori vjeruju Hrvatskoj, kao i potvrda tih investitora politici vlade Jadranke Kosor". Kamatna stopa je rezultat onoga što je vlada na čelu s premijerkom Kosor radila proteklih 20 mjeseci, rekao je Šuker dodavši kako "strani investitori Hrvatsku gledaju daleko ljepše nego što se to događa doma". Hrvatska će, po Šukerovoj ocjeni, biti jedina zemlja koja je iz ekonomske i gospodarske krize izišla bez ičije pomoći.

VARAŽDIN - Svečanom akademijom u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu obilježena je 20. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije varaždinske Policijske uprave "Rode", a akademiji su nazočili ratni pripadnici "Roda", članovi njihovih obitelji, ugledni gosti, među kojima i premijerka Jadranka Kosor. Predsjednica vlade je obavila pregled postrojenih ratnih pripadnika postrojbe, a nakon toga je u dvorani na svečanoj akademiji zahvalila pripadnicima "Roda" i ostalim braniteljima na doprinosu u stvaranju neovisne Hrvatske. Istaknula je da "trebamo biti ponosni na proteklih 20 godina, jer se u tom kratkom razdoblju dogodila cijela povijest, od obrane i osamostaljenja Hrvatske do ulaska u sve međunarodne institucije i približavanja velikom cilju: završetku pregovora i ulasku Hrvatske u Europsku uniju", istaknula je premijerka, dodavši da ni jedan od tih ciljeva ne bi bio ostvaren da nije bilo hrvatskih branitelja i prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Republiku Hrvatsku kao pravnu državu, u punom smislu tih riječi, mi još dugujemo hrvatskim braniteljima i zato je ova odlučna borba protiv korupcije i kriminala vraćanje duga onima među nama, koji su bili najhrabriji, najbolji i najodlučniji u teškim ratnim vremenima", rekla je predsjednica vlade.

ZAGREB - Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost (DZRNS) i dalje smatra da na području Republike Hrvatske ne treba očekivati radioaktivnost iz ugroženih japanskih elektrana koja bi zahtijevala bilo kakve mjere zaštite i spašavanja stanovništva. Prema zajedničkoj prognozi meteoroloških centara u Tokiju, Obminsku i Pekingu, radioaktivni materijal koji je ispušten u atmosferu u sljedećih 48 sati kretat će se sjeveroistočno, prema Pacifiku. U ovom trenutku, priopćio je DZRNS, nije nužno provjeravati kontaminaciju putnika koji dolaze iz Japana. Međunarodne organizacije izvijestile su da međunarodni letovi i plovidba mogu normalno teći preko većih japanskih zračnih i pomorskih luka. Prema službenim izvješćima Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koja se temelje na informacijama japanskih služba ovlaštenih za nuklearnu i radiološku sigurnost, još nema vidljivih znakova stabilizacije stanje, podsjeća se u priopćenju.

ZAGREB - Europska komisija sufinancirat će s više od 22,3 milijuna eura projekt izgradnje centra za gospodarenje otpadom "Marišćina" u Primorsko-goranskoj županiji. Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je danas da je dobilo obavijest Europske komisije o tomu da je 17. ožujka ove godine Europska komisija donijela odluku o sufinanciranju projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom za Primorsko-goransku županiju "Marišćina" u iznosu od 22 milijuna i 332.000 eura. Ukupna vrijednost projekta izgradnje toga centra je 51 milijun i 220.000 eura. Ostatak do punoga iznosa financirat će se iz vladina Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te zajmom Europske investicijske banke. Kako se navodi, uskoro bi trebao biti potpisan dvostrani sporazum o projektu između Europske komisije i Vlade Republike Hrvatske, a ubrzo nakon toga bit će raspisan natječaj za odabir izvođača radova.

VINKOVCI - Seljaci okupljeni u Sindikatu hrvatskih seljaka deveti dan traktorima na južnoj vinkovačkoj obilaznici kod Jarmine povremeno u potpunosti blokiraju, a kod Ilače, blizu Tovarnika, danas su do daljnjega uklonili traktore s ceste te je ta prometnica deblokirana, potvrdio je predsjednik Sindikata Tomislav Pokrovac. Po njegovim riječima, seljaci prosvjednici ne odsutaju od svojih zahtjeva. Traže i dalje da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu u potpunosti isplaćene. Traže i da cijena plavog dizela od četiri kune bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike, da se deblokiraju svi računi seljaka te izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za idućih deset godina. Također je potvrdio kako će sindikalni članovi sutra sudjelovati na prosvjedu u Zagrebu i drugim gradovima i mjestima u kojima su za sutra najavljeni protuvladini prosvjedni skupovi.

SLAVONSKI BROD - Brzinom od čak 239 kilometara na sat jurio je 33-godišnji srbijanski državljanin autocestom Bregana-Lipovac u "mercedesu" švicarskih registracija. Brodsko-posavska policija ga je zaustavila i kaznila novčanom kaznom od sedam trisuća kuna zbog prekoračenja brzine. Dopuštena brzina vožnje autocestom je 130 kilometara na sat. Izrečena mu je i zaštitna mjera jednogodišnje zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije" u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙