FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 14. ožujka 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Hrvatska je podnijela zahtjev za izručenje hrvatskoga branitelja Veljka Marića, kojeg su uhitile srbijanske vlasti pa ćemo vidjeti kako će o tome biti odlučeno, izjavio je na novinarski upit ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, koji je danas nazočio otvorenju projekta potpore uspostavi Državne škole za pravosudne dužnosnike. Mi jedino možemo podnijeti zahtjev da nam ustupe taj predmet, što smo i učinili, rekao je, dodavši kako se nakon toga očekuje odgovor srbijanskog ministarstva pravosuđa. Napomenuo je kako je izrudžbeni zahtjev poslan na temelju akta koji je donijelo hrvatsko državno odvjetništvo, koje je, kako je rekao, također utvrdilo osnovanu sumnju vezanu za određene događaje. Čim smo dobili taj akt, zatražili smo, u skladu s načelima međunarodnopravne pomoći, izručenje pa sad čekamo odgovor, rekao je Bošnjaković i dodao kako će odgovor tražiti i požurnicom.

VINKOVCI - Južnu vinkovačku obilaznicu kod Jarmine, državne ceste kod Gradišta i Bošnjaka na županjskom području te Ilače nedaleko od Tovarnika, od jutros u 7 sati traktorima su ponovno blokirali nezadovoljni seljaci, okupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka. Prema riječima predsjednika sindikata Tomislava Pokrovca, ponovno su blokirane i prometnice u Virovitičko-podravskoj županiji. Kaže da će blokirati ceste "sve dok im se netko iz Vlade ne javi i ne ponudi razgovor". Kazao je da traže da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima. Zahtijevaju i da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike u iznosu od 4 kune kao i da se deblokiraju svi računi seljaka te izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za idućih deset godina.

ZAGREB . U povodu razornog potresa koji je pogodio Japan, mons. Marin Srakić, nadbiskup đakovačko – osječki i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) uputio je pismo sućuti mons. Leu Juni Ikenagi, nadbiskupu Osake i predsjedniku Japanske biskupske konferencije navodeći da "s dubokim suosjećanjem pratimo vijesti o teškom stradanju dragog japanskog naroda i kušnje kroz koje prolazite zbog razornog potresa. "Izražavamo vam našu vjerničku solidarnost i molitvenu blizinu sa željom da svemogući Bog preminulima daruje vječni mir, a utjehu i snagu onima koji su ostali bez najmilijih i krova nad glavom", stoji u izrazima sućuti msgr. Srakića u povodu potresa u Japanu .

VUKOVAR - Vukovarsko-srijemska policija uhitila je i privela istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru policijskog službenika vukovarsko-srijemske Policijske uprave (PU) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare, potvrdio je zamjenik načelnika PU-a Ante Zovak. Neslužbeno se doznaje da je riječ o Krunoslavu Žgeli, glasnogovorniku PU-a. Po Zovkovim riječima kriminalističkom istragom utvrđeno je kako je osumnjičeni policijski službenik obećao Vinkovčanki posao u državnoj službi, a zauzvrat tražio i uzeo 7400 kuna. Zajedno s osumnjičenikom sucu je priveden i 49-godišnjak iz Šiškovaca kod Županje, koji mu je pomagao u počinjenju kaznenog dijela, kazao je Zovak, dodavši kako je službenik udaljen s posla te će se protiv njega provesti disciplinski postupak. Nakon saslušanja kod istražnog suca obojica osumnjičenika puštena su na slobodu.

VIROVITICA - Vozač sa 3,78 promila alkohola u krvi jučer popodne je bježao slatinskoj policiji koja ga je pokušala zaustaviti pri kontroli prometa u mjestu Novaki, izvijestilo je danas policija. Oglušivši se na zapovijed policije, 44-godišnji vozač osobnog automobila virovitičkih oznaka nastavio je vožnju prema Suhopolju, a policajci su krenuli za njim i pokušali ga zaustaviti uz zvučne i svjetleće signale službenog policijskog vozila. To im je, uz poduzimanje mjera sigurnosti prilikom potjere, i uspjelo u mjestu Suhopolje, u Ulici braće Radića kod kućnog broja 73. U slatinskom Domu zdravlja dijagnosticirana mu je akutna hipertenzija, pa je vozilom Hitne pomoći prevezen u virovitičku bolnicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙