FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović s predstavnicima seksualnih i rodnih manjina

ZAGREB, 16. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednik Ivo Josipović primio je danas predstavnike centra za prava seksualnih i rodnih manjina Iskorak, lezbijske grupe Kontra i Udruge Domine iz Splita koji su ga upoznali s problemima oko organizacije prve Gay Pride parade u Splitu, te s diskriminacijom s kojom se u Hrvatskoj susreću istospolni parovi iako se prema Europskoj konvenciji o ljudskim pravima istospolni parovi smatraju obiteljima, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Josipović je, kako se navodi, već uputio osobno pismo podrške organizatorima splitskog Gay Pride, a na današnjem susretu ponovio kako se protivi diskriminaciji na bilo kojoj osnovi pa tako i diskriminaciji na temelju seksualne orijentacije.

„Iako smo svjesni kako u našem društvu još uvijek postoji visok stupanj netolerancije prema drugom i različitom, zajednički moramo i dalje graditi društvo tolerancije prema drugačijem, posebno među mladim generacijama“, istaknuo je predsjednik Josipović u razgovoru s predstavnicima LGBT zajednice u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙