FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Omogućiti Merčepu dolazak na postrojavanje

VUKOVAR, 2. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednik Organizacijskog odbora za obilježavanje 20. obljetnice postrojavanja nenaoružanih odreda u Bogdanovcima za bivšu vukovarsku općinu Danijel Rehak rekao je danas u Vukovaru da je odbor Ministarstvu pravosuđa i ministru Draženu Bošnjakoviću poslao pisanu zamolbu da se Tomislav Merčep pusti iz zatvorske bolnice i da mu se omogući da bude na postrojavanju u Bogdanovcima 10. ožujka.

"Kao ondašnji sekretar Sekretarijata za narodnu obranu, Tomislav Merčep je dobio zadatak da organizira ljude spremne za obranu domovine i pod njegovim zapovjedništvom 10. ožujka 1991. godine u Bogdanovcima se postrojilo oko 2500 nenaoružanih ljudi s područja bivše općine Vukovara, što smatramo i začetkom osnivanja 204. vukovarske brigade", istaknuo je Rehak te dodao da je ta brigada službeno osnovana 23. rujna 1991. godine.

Rekao je da je u siječnju 2011. godine na sastanku zapovjednika 204. brigade odlučeno o obilježavanju 20. obljetnice postrojavanja nenaoružanih odreda u Bogdanovcima.

Predstavnike Organizacijskog odbora za obilježavanje 20. obljetnice postrojavanja u Bogdanovcima primio je danas vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, koji je potvrdio da će se grad Vukovar uz Vukovarsko-srijemsku županiju i općinu Bogdanovce uključiti u obilježavanje te obljetnice u Bogdanovcima.

"Ove godine obilježit ćemo 20. obljetnicu niza događaja iz ratne 1991. godine i svi ti jubileji moraju biti obilježeni primjereno i dostojanstveno", rekao je Sabo te dodao da su dobrodošli svi, uključujući i političare, no politika, istaknuo je, "mora biti maknuta iz tih događaja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙