FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: prosvjed protiv vlade i HDZ-a

VINKOVCI, 9. ožujka 2011.(Hina) - U organizaciji vinkovačkih članova Facebooka večeras je oko tisuću prosvjednika prošlo u šetnji vinkovačkim gradskim središtem, uzvikujući parole protiv vlade i HDZ-a.

Prosvjed je počeo okupljanjem na središnjem gradskom trgu bana Josipa Šokčevića, na kojem se prosvjednicima u ime organizatora obratio Branimir Puškarić, poručivši vladi i HDZ-u da su "izdali i branitelje, i građane, i seljake".

"Želja mi je da u Hrvatskoj ponajprije dokinemo strah. Da podignemo glave i izborimo se za vlastitu budućnost", kazao je Puškarić, dodavši kako su "vlada i lopovi uništili Hrvatsku".

Prosvjednicima, kojih se po procjeni policije na trgu okupilo nekoliko stotina, obratio se i predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac, poručivši kako Hrvatskoj treba "poštena vlada koja će omogućiti građanima dostojanstven život od svog rada". Također je najavio da seljaci s traktorima sutra izlaze uz prometnice u mjestima Ilači, Bošnjacima i Jarmini.

S Trga bana Josipa Šokčevića prosvjednici su došli i zastali ispred zgrade HDZ-a, Zavoda za zapošljavanje i gradskog poglavarstva te zapalili lampione.

Uz policijsko osiguranje ponovno su došli na središnji trg i mirno se razišli.

Po riječima Branimira Puškarića prosvjedi će se nastaviti idući tjedan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙