FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković sutra s ribarima i seljacima

ZAGREB, 7. ožujka 2011. (Hina) - Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković najavio je danas da će se sutra u podne sastati s ribarima vezano za cijenu plavog dizela, a poslijepodne će se sastati s predstavnicima seljačkih udruga.

Sutra u podne trebao bi se sastati s ribarima, kojima je najveći problem cijena plavog dizela zbog toga što u njihovim troškovima ima veliki udio, kazao je Čobanković novinarima nakon današnje zatvorene sjednice Vlade.

Nakon toga, sutra poslijepodne sastat ću se s predstavnicima svih seljačkih udruga, rekao je Čobanković odgovarajući na pitanje kada će se sresti sa seljacima koji danas prosvjeduju.

Na upit kako će Vlada pomoći seljacima s obzirom na cijenu plavog dizela, Čobanković je rekao kako je Vlada danas ukinula naknadu koja se u cijeni plavog dizela plaća za Hrvatsku agenciju za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata (HANDA).

To je ono što se sada može učiniti za njih, kazao je Čobanković.

No, dodaje da je situacija s cijenama nafte ozbiljna zbog stanja na sjeveru Afrike.

Hrvatska je Vlada na današnjoj sjednici uredbom snizila trošarine na motorne benzine i dizelska goriva za 15 lipa po litri u nastojanju da umanji štetno djelovanje nestabilnosti tržišta sirovom naftom na maloprodajne cijene naftnih derivata te izmijenila odluku o iznosu naknade za financiranje rada HANDA-e za 2011. godinu i ukinula naknadu za plavi dizel koji se stavlja na promet na domaće tržište.

Ta će odluka oko plavog dizela vrijediti u razdoblju od 7. ožujka do 31. prosinca ove godine, a s obzirom da se na plavi dizel ne zaračunava trošarina, tako je cijena plavog dizela oslobođena bilo kakvih naknada koje propisuje Vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙