FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP osnovao Koordinaciju proizvođača i priređivača zabavnih igara

ZAGREB, 3. ožujka 2011. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) osnovala je Koordinaciju proizvođača i priređivača zabavnih igara unutar Udruge malih i srednjih poduzetnika, koja okuplja najvažnije predstavnike tog sektora i traži bolje zakonsko reguliranje te djelatnosti, priopćeno je iz HUP-a.

Poduzetnici naglašavaju da zbog loše regulacije znatan dio prihoda završi u sivoj ekonomiji, pa prihodi države umjesto 100 milijuna kuna iznose 12 do 15 milijuna kuna godišnje.

Zabavnim igrama u Hrvatskoj se bavi oko 150 tvrtki koje ukupno zapošljavanju oko 500 djelatnika, ali ta djelatnost nije zakonski regulirana, upozoravaju u HUP-u.

Podsjećaju da je do 1994. godine postojao Zakon o igrama na sreću i zabavnim igrama koji je regulirao obje djelatnosti, a da nakon toga država regulira samo igre na sreću.

To bi većini poduzetnika odgovaralo, kad im ne bi dolazile kontrole i inspekcije koje ne znaju kako postupati, navode u HUP-u.

Kažu da je djelatnost samo djelomično regulirana Zakonom o financiranju jedinica lokalne uprave.

Članovi Koordinacije žele sudjelovati u izradi regulative za djelatnost proizvođača i priređivača zabavnih igara, izgradnji odnosa s jedinicama lokalne i porezne uprave te reguliranju statusa zabavnih aparata s mogućnošću nagrade.

Najavljuju da će prva aktivnost Koordinacije biti zahtjev nadležnim tijelima da se krene u izmjenu Pravilnika o priređivanju zabavnih igara i Pravilnika o uvjetima tehničke ispravnosti automata za zabavne igre, jer poduzetnici procjenjuju da je njih lakše mijenjati s obzirom na nevoljkost države da mijenja Zakon o financiranju lokalne uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙