FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seljaci sutra neće blokirati prometnice

OSIJEK, 28. veljače 2011. (Hina) - Nezadovoljni poljoprivrednici, koji su za sutra najavili blokiranje prometnica uz državnu cestu kod Ferovca u Požeško-slavonskoj županiji sutra neće prosvjedovati, jer su danas iz Ureda predsjednika Ive Josipovića pozvani da sutra dođu kod njega na razgovor, izjavio je Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje.

Dukić je rekao i kako im je predsjednik Josipović poručio da će na razgovor pozvati premijerku Jadranku Kosor i ministra poljoprivrede Petra Čobankovića.

"Odustali smo od prosvjeda jer smo spremni na razgovore, no ukoliko se ne ispune naši zahtjevi svakako idemo u prosvjede velikih razmjera od kojih nećemo odustati do okončanja naših opravdanih zahtjeva", rekao je Dukić, dodavši kako se ni jednom seljaku po ovom vremenu ne prosvjeduje, već bi svi radije obavljali svoje poslove, a ne se smrzavali na cestama.

Naglasio je kako se njihovi zahtjevi, između ostalog, odnose na jeftiniji plavi dizel, legalizaciju farmi za nula kuna, te da im banke osiguraju kamate od najviše četiri posto, zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, isplatu poticaja u maksimalnom iznosu koji za ovu godinu iznose 2.055 kuna po hektaru.

Sutra su prema dogovoru Koordinacije seljačkih udruga trebali prosvjedovati seljeci s najmanje 150 traktora. Nezadovoljni seljaci, kako je rekao Dukić, ne vide nikakvu budućnost ukoliko im država ne ispuni opravdane zahtjeve.

U prosvjede, od kojih smo za sada odustali zbog poziva predsjednika Ive Josipovića na razgovor, uključeni su seljaci iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Varaždinske županija, rekao je.

Dukić je naglasio kako je prosvjed za sutra prijavljen, te da nisu planirali ići u Zagreb prosvjedovati, već "do ispunjenja zahtjeva pregovarati u Slavoniji". Ako treba, kazao je, nije problem izvesti na ceste i više od 4000 traktora.

(Hina) xvs yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙