FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: 115. obljetnica smrti dr. Ante Starčevića

OSIJEK, 28. veljače 2011.(Hina) - Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća pred spomenik dr. Anti Starčeviću na središenjem osječkom Trgu, koji nosi njegovo ime, stranka HSP "dr. Ante Starčević", obilježila je danas 115. obljetnicu njegove smrti.

Predsjednica stranke Ruža Tomašić kazala je na konferenciji za novinare kako je u zemlji, "u kojoj je politika postala najunosnija djelatnost i gdje se osobni i stranački interesi stavljaju iznad općih, teško očekivati prave reforme, bez Starčevićeva gesla "Bog i Hrvati".

"Starčević je bio pravaš, ali on je to dokazivao svojim životom i radom. Nadam se da je narod konačno progledao i da će gledati ono što političari rade, a ne slušati što im govore", istaknula je Tomašić podsjetivši na Starčevićevu izreku kako "pohlepne novac ne zasićuje, nego nadražuje".

Ako slijedimo Starčevićev put, napravit ćemo za Hrvatsku najbolje što je moguće, ocijenila je Tomašić.

Zamjenik predsjednice stranke Radoslav Galić rekao je kako je Starčević svojim djelovanjem postavio temelje nacionalne svijesti Hrvata i hrvatske države, te je po tome zaslužio naziv "otac domovine", kao i zaslužno mjesto u hrvatskoj povijesti.

Glavni tajnik stranke Pero Ćorić upozorio je na glasine koje se čuju u Osijeku, o najavama mogućeg uklanjanja spomenika dr. Anti Starčeviću sa središenjeg osječkog Trga, koji nosi Starčevićevo ime. Pozvao je osječke gradske vlasti, na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom, da opovrgnu te glasine i ne dopuste da se tako nešto dogodi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙