FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Desetak tisuća ljudi na braniteljskom prosvjedu

ZAGREB, 26. veljače 2011. (Hina) - Na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića s petnaestak minuta zakašnjenja počeo je prosvjed pod nazivom "Stop progonu hrvatskih branitelja" u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja 1990-1996", okupilo se prema policijskim procjenama desetak tisuća ljudi, prosvjednici još pristižu, tramvajski promet je zatvoren, a u PU zagrebačkoj kažu da je jedan prosvjednik priveden.

Početak skupa je kasnio 15-ak minuta, jer su, tvrde organizatori, "prosvjednici zaustavljeni na prilazima gradu", a policija tvrdi da prosvjednici nisu blokirani u dolasku na Jelačićev trg, no "ima policijskih kontrola".

Nakon minute šutnje i državne himne i uvodne riječi organizatora, očekuje se da će govoriti hrvatski branitelji Petar Janjić Tromblon, Ilija Ačkar, Renato Šelj, te umirovljeni general Željko Sačić, a okupljenima bi se prema najavi trebao obratiti i pjevač Marko Perković Thompson.

Organizatori najavljuju da prosvjednici nisu samo branitelji već i radnici, seljaci i drugi građani.

Ovim prosvjedom organizatori žele iskazati nezadovoljstvo, kako tvrde, jalovom politikom Vlade Republike Hrvatske i državnog odvjetništva prema hrvatskim braniteljima i vrednotama Domovinskog rata, kao i općim gospodarsko-socijalnim stanjem u koje je dovedena država.

Prosvjednici nose zastave i transparente "Srbija je agresor, Hrvatska žrtva" , "Hrvatski branitelji su junaci", "Stop progonu hrvatskih branitelja, uzmite Šeksa - vratite nam branitelje", "Volim Hrvatsku - ne u EU".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙