FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga branitelja logoraša poziva na miran prosvjed

ZAGREB, 25. veljače 2011. (Hina) - Udruga branitelja logoraša Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije poziva sutra na miran i dostojanstven prosvjed bez govora mržnje i ostalih ekscesa, dok Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990. - 1991. ne podržava bilo kakve prosvjede na ulicama i poziva na nesudjelovanje.

Iz Udruge branitelja logoraša u priopćenju posebno ističu da najavljeni sutrašnji prosvjed nije nikako povezan s jučerašnjim prosvjedom na prilazima Markovom trgu.

Podsjećaju da je glavna svrha prosvjeda iskazati podršku hrvatskim braniteljima koji su dali svoje zdravlje za stvaranje domovine u kojoj svi mi živimo, a danas 'trunu' po hrvatskim, bosanskim i srpskim zatvorima.

Mole da se svi građani dobre volje koji se odazovu prosvjedu poštuju hrvatsku policiju i njihov posao. Upozoravaju da će bilo kakvo izazivanje nereda samo baciti dodatnu ljagu na branitelje koji to nisu zaslužili jer su svojim životima stvarali državu u kojoj danas živimo.

"Budite svjesni da će svaki pojedinačni eksces biti pripisan braniteljima kao organizatorima prosvjeda. To nikako ne može pomoći onima koji su u zatvorima, a i branitelji sigurno nisu zaslužili da se njih obilježi kao izgrednike i rušioce državnog poretka. Njihova uloga je bila stvaranje državnog uređenja", navode u priopćenju.

"Pokažimo da smo svi kao jedno i brojnošću skupa, a ne pravljenjem nereda, pokažemo da većina ljudi nije zadovoljna ovakvim tretmanom branitelja", stoji u priopćenju predsjednika Udruge branitelja logoraša Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije Ilija Ačkar.

Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990. - 1991. daje punu podršku hrvatskoj vladi i njezinoj predsjednici Jadranki Kosor i izražava zahvalnost za sve što čini za hrvatske branitelje i sve građanke i građane RH.

Udruga poziva sve članove i suradnike da kao i 1991. budu jedinstveni te poštujući prije svega svoju domovinu, ne sudjeluju i ne podržavaju bilo kakove prosvjede na ulicama, navodi u priopćenju njezina predsjednica Vesna Bosanac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙