FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens preusmjerava svoje poslovanje u Jankomiru

ZAGREB, 18. veljače 2011. (Hina) - Tvrtka Siemens AG će do kraja rujna 2011. završiti s proizvodnjom transmitera tlaka i temperature na lokaciji Jankomir u Zagrebu te proširiti svoje poslovanje u Hrvatskoj na razvoj i ispitivanje funkcionalnosti proizvoda iz područja automatizacije, izvijestili su iz Siemensa Hrvatska.

Analiza dosadašnje proizvodnje na Jankomiru pokazala je da se radi o proizvodima čija proizvodnja u Siemensovom okruženju u Hrvatskoj nije ekonomski opravdana pa će postojeće i buduće serije proizvoda bit će prebačene na druge lokacije unutar Siemensove proizvodne mreže poput Siemensove tvornice u Dalianu u Kini.

Namjera tvrtke Siemens AG je proširiti aktivnosti u Hrvatskoj koje zahtijevaju visok stupanj stručnih znanja u području razvoja uređaja za procesna mjerenja i upravljanja jer su se zaposlenici Siemensa Hrvatska pokazali kao odlični stručnjaci.

Siemensovi eksperti u Zagrebu će nastaviti raditi sistemska ispitivanja za industrijska mjerila i upravljačke sustave, navode iz tvrtke.

Također ističu kako u području razvoja i ispitivanja prototipa novih proizvoda u narednom razdoblju Siemens Hrvatska planira otvoriti nova radna mjesta.

S obzirom na preusmjeravanje poslovanja, Siemens Hrvatska će 48 stalno zaposlenih u proizvodnji zbrinuti, ukoliko bude moguće, preraspodjelom na druga radna mjesta unutar koncerna Siemens, odlaskom u mirovinu tj. kroz programe zbrinjavanja viška zaposlenika poštujući visoke standarde socijalne osjetljivosti kompanije, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙