FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtke koje posluju u sjevernoj Africi u HGK

ZAGREB, 4. veljače 2011. (Hina) - Predstavnici hrvatskih tvrtki koje posluju na području sjeverene Afrike na današnjem su sastanku, održanom na inicijativu Hrvatske gospodarske komore, razgovarali o najnovijim događanjima u toj regiji i problemima u poslovanju, pri čemu je istaknuto da najviše bojazni trenutno postoji zbog stanja u Egiptu.

"Predstavnici tvrtki iznijeli su svoja iskustva u radu sa zemljama te regije te su upoznali prisutne o trenutačnim aktivnostima svojih tvrtki. Najviše bojazni trenutačno postoji kod stanja u Egiptu. Nitko od prisutnih nije izjavio da postoji direktna ugroženost hrvatskih državljana", navodi se u priopćenju HGK nakon sastanka predstavnika 15-ak hrvatskih tvrtki, HGK, Ministarstva vanjskih poslova i HBOR-a.

Kako se ističe, gospodarstvenici koji posluju u Egiptu pohvalili su rad hrvatskog Veleposlanstva u Kairu kao i njihovu brzu reakciju na razvoj nedavnih događaja.

Hrvatske je gospodarstvenike najviše zanimala analiza situacije i procjene razvoja u narednom vremenu, a dio gospodarstvenika iskazao je interes za otvaranje tržišta u Libiji i Alžiru.

Potpredsjednica HGK za međunarodne poslove Dunja Konjevod istaknula je kako su hrvatske tvrtke tradicionalno prisutne na područjima Bliskog istoka i sjeverne Afrike. Važnost same regije za hrvatsko gospodarstvo vidljiva je u činjenici da izvoz u tu grupu zemalja raste te da zauzima otprilike pet posto od ukupnog hrvatskog izvoza, rekla je Konjevod.

Također je izvijestila da postoje planovi otvaranja predstavništava u toj regiji te da su sugestije, smjernice i inicijative tvrtki dobrodošle i da će njihov interes odrediti daljnje aktivnosti HGK u toj regiji.

Na sastanku u HGK bili su predstavnici Ine, Crosca, Sherif export-importa, Brodarskog instituta, Ingre, Ventilator Grupe, Geofizike, Viadukta, Končar-energetskih transformatora, Končar-sklopnih postojenja, Končar Inem-a, CEDAD-a, DOK-ING-a, Exportdrva, Hrvatskog centra za razminiravanje te Grupacije za razminiravanje u inozemstvu. (Hina) xtp ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙