FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Anglo American gotovo utrostručio neto dobit u 2010.

LONDON, 18. veljače 2011. (Hina/AFP) - Svjetski div rudarske industrije Anglo American u petak je izvijestio da je 2010. zaključio s gotovo trostruko većom neto dobiti u usporedbi s godinom ranije, poglavito zahvaljujući snažnom rastu cijena roba.

Neto dobit lani mu je tako poskočila za 170 posto i iznosila je 6,54 milijarde dolara (4,82 milijarde eura), objavila je kompanija sa sjedištem u Londonu.

Operativna dobit gotovo je udvostručena, na 9,8 milijardi dolara, a prihodi su poskočili 34 posto i bili su u visini 32,93 milijarde dolara.

"Anglo American ostvario je snažnu izvedbu u 2010., kako u operativnom tako i u financijskom smislu, te smo nastavili ispunjavati jasne strateške ciljeve", kazala je izvršna direktorica Cynthia Carroll.

"Povrh viših cijena roba, vrhunsku operativnu izvedbu podupire naše snažno fokusirano poslovanje s robama, kroz izrazitija poboljšanja produktivnosti, disciplinirano upravljanje troškovima i koristi od optimizacije naše imovine i globalnih programa lanaca nabave", tumači dalje Carrol.

U odvojenom izvješću, Anglo American je najavio novo zajedničko ulaganje s francuskim divom u industriji građevinskih materijala Lafargeom, čiji je cilj stvoriti vodećeg britanskog proizvođača građevinskih materijala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙