FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor o radu gradonačelnika Bandića

ZAGREB, 15. veljače 2011. (Hina) - Odbor za međugradsku i međunarodnu suradnju zagrebačke Gradske skupštine na današnjoj je sjednici primio na znanje izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2010. te prihvatio prijedlog programa međugradske i međunarodne suradnje Zagreba za 2011. godinu.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco istaknuo je da je prioritet priprema za strukturne fondove te suradnja s gradovima strateškim partnerima. Najavio je da će se pristupiti izradi sporazuma s poljskom Varšavom i Krakovom, gradom prijateljem Zagreba, o suradnji oko korištenja sredstava iz europskih fondova.

Član Odbora Srđan Subotić (SDP) predložio je i da se posjet gradskog izaslanstva Kini krajem prošle godine također uvrsti u izvješće i specificiraju njegovi okvirni troškovi, što je podržala i članica Odbora Mirjana Pavoković (SDP) i predsjedavajuća Odbora Melita Mulić (SDP), koja je ocijenila da su izvješća stručnih službi Gradske uprave sve bolja.

No, iznijela je primjedbu da neke gradonačelnikove protokolarne susrete, otvaranje pojedinih objekata i obilježavanje obljetnica ne bi trebalo ući u izvješće za Odbor o međugradskoj i međunarodnoj suradnji, nego evidentirane zasebno.

Također je uputila apel da se Skupština izvijesti o susretima gradonačelnika s čelnicima gradova drugih zemalja.

S druge strane pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco rekao je da je izvješće napravljeno opširnije, kako bi se sve aktivnosti gradonačlenika prikazale što transparentnije.

Sjednicom Odbora predsjedala je Melita Mulić (SDP) s obzirom na to da je dosadašnji predsjednik Jasen Mesić (HDZ) imenovan ministrom kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙