FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva s Radmanovićem

MOSTAR, 12. veljače 2011. (Hina) - Ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva Stjepan Ćosić i njegov kolega iz Arhiva Republike Srpske Dušan Popović u subotu su u Banjoj Luci razgovarali s predsjedateljem Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem.

Povod za sastanak, kako je priopćeno iz Ureda predsjedavajućeg BiH Predsjedništva, bio je nedavno potpisani sporazum o suradnju ovih dviju arhivskih institucija.

Radmanović je ocijenio da suradnja dviju ustanova pridonosi jačanju kapaciteta obaju arhiva, kao i javnoj promociji arhivističke struke, navodi se priopćenju nakon susreta.

Dodaje se da su čelnici dvaju arhiva dogovorili izradu jednog zajedničkog projekta koji će uskoro predstaviti javnosti i kandidirati kod međunarodnih organizacija kao oblik regionalne suradnje u području arhivistike.

Po priopćenju iz Ureda predsjedavajućeg BiH Predsjedništva, direktor Arhiva RS-a Dušan Popović rekao je da je suradnja s Hrvatskim državnim arhivom dio šireg strateškog opredjeljenja ovog arhiva za razvijanjem intenzivne suradnje s partnerskim arhivskim institucijama u regiji i Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙