FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nadzorni odbor traži prekid štrajka u "Jadrankamenu"

SPLIT, 10. veljače 2011. (Hina) - Nadzorni odbor "Jadrankamena", tvrtke u Pučišću na Braču, danas je pozvao radnike tog poduzeća, koji su prije tri dana stupili u štrajk zbog kašnjenja plaća, da prekinu štrajk.

Prekid rada negativno se odrazio na ugovorene isporuke i poslove na gradilištima, te ukoliko se ubrzo ne normalizira stanje, naplata budućih potraživanja, a time i isplata plaća bit će dovedene u pitanje, navodi se u priopćenju Nadzornog odbora na kojoj je bio predsjednik NO-a Bruno Orešar.

Na Orešara, koji je većinski vlasnik "Jadrankamana", nekoliko je radnika tog poduzeća fizički nasrnulo 7. veljače u kinodvorani u Pučišćima na Braču, gdje je nazočio sjednici radničkog zbora, nakon kojeg je Nezavisni sindikat odlučio da radnici "Jadrankamena" stupe u štrajk jer su nezadovoljni kašnjenjem plaća.

"Jedini način za prevladavanje aktualne krize je poduzeti sve moguće korake koji vode u smjeru normalizacije i funkcioniranja tvrtke budući da se sredstva potrebna za isplatu plaće i ostalih troškova mogu uprihoditi isključivo iz prihoda koje će tvrtka ostvariti svojim radom. Bilo kakve druge akcije štete ugledu, a i samoj opstojnosti tvrtke kao i povjerenju financijskih partnera, budući da se nalazimo na početku građevinske sezone", navodi se u priopćenju Nadzornog odbora "Jadrankamena".

Također se navodi da na sjednici NO, kao njegovi članovi, bili i načelnici općina Pučišća Marino Kaštelan i Selca Ivica Škrapaca. Oni, kako stoji u priopćenju, traže od predstavnika Uprave tvrtke da ulože dodatne napore kako bi naplatili dospjela potraživanja, čime bi se stekli uvjeti za prekid štrajka i početak rada što smatraju vitalnim intersesom za opstanak "Jadrankamena".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙