FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija mladih: uvesti gospodarski pojas na Jadranu

RIJEKA,9. veljače 2011.(Hina) - Akcija mladih danas je na konferencijama za novinare održanim istodobno u Rijeci, Zagrebu i Splitu, pod nazivom "Rasprodali smo zemlju - zaštitimo more", zatražila da se hitno uvede gospodarski pojas na Jadranu.

Hitno uvođenje zaštićenoga gospodarskog pojasa Akcija mladih traži od vlade, kako je navedeno, kao prvi korak u borbi za hrvatske ribare i dugoročne interese ove zemlje. "Ako to ne žele provesti, neka raspišu nove izbore i prepuste svoja mjesta onima koji su voljni", istaknuto je.

Na konferenciji za novinstvo u Rijeci navedeno je da će od 1. siječnja 2013. ribari iz svih članica EU-a moći ribariti u teritorijalnim morima svih članica unije pa hrvatskom ribarstvu prijeti slom jer se Hrvatska ni na koji način nije zaštitila.

I danas, dok im je ribolovno područje ograničeno, talijanski ribari u ZERP-u između hrvatskoga teritorijalnog mora i crte sredine na Jadranu izlove ribe u vrijednosti približno 300 milijuna eura na godinu, navedeno je. Možemo samo zamisliti što će se dogoditi s hrvatskom ribom kad dobiju slobodne ruke, ističe Akcija mladih.

Sve dosadašnje vlade nisu ništa činile da zaštite hrvatske interese i imovinu, ocijenili su u Akciji mladih te napominju kako je "sad stanje i lošije jer je vlada s Jadrankom Kosor na čelu, u borbi za vlastite fotelje, zamišljajući istodobno svoj lagodan život u onim europskim foteljama, spremna ne samo prodati svoju imovinu nego i dostojanstvo i ugled".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙