FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava "Kraša" o preuzimanju osječke "Karoline"

OSIJEK, 9. veljače 2011. (Hina) - Predsjednik Uprave "Kraša" Nadan Vidošević izjavio je u Osijeku kako će današnjim potpisivanjem ugovora o preuzimanju osječke tvornice "Karolina" tvrtka zaokružiti nacionalnu proizvodnju keksa i vafla te osnažiti poziciju, ne samo u regiji, nego u budućnosti i na širem europskom tržištu.

"Kraš" preuzima 99,57 posto poslovnog udjela u "Karolini" od tvrtke Lorenz Bahlsen Snack World iz Klagenfurta. Vrijednost transakcije je oko 7,3 milijuna eura, a uključuje kupoprodajnu vrijednost poslovnog udjela te sve troškove preuzimanja i potpune integracije "Karoline" u "Kraš".

Na konferenciji za novinare Vidošević je kazao kako se u vremenima krize treba misliti na budućnost te da se "Karolina" uklapa u strateško promišljanja razvoja najvećeg dijela domaće konditorske industrije, a to je proizvodnja keksa i vafla.

Ta je proizvodnja količinski najveća u konditorskoj industriji, a udruživanjem jakih brendova ovih poduzeća zatvara se arhitektura hrvatske proizvodnje vafla i keksa, rekao je Vidošević.

Najavio je kako će "Kraš" razvijati "Karolinu" te da će ovom transakcijom obje tvrtke biti osnažene te imati jasnu razvojnu strategiju.

Na novinarski upit Vidošević je kazao kako će sva radna mjesta u "Karolini" biti zadržana, a da će se proizvodnja slanog programa, temeljem sklopljenog ugovora, iduće dvije godine nastaviti u postojećim pogonima.

Dodao je kako "Kraš" razmišlja o premještanju nekih svojih aktivnosti, ali da će lokaciju u Osijeku osnažiti jer je smatra perspektivnom i vrijednom.

Lorenz Bahlsen, vlasnik istoimene austrijske tvrtke, dosadašnjeg većinskog vlasnika "Karoline", kazao je kako je riječ o dobroj akviziciji te da je "Karolina" dobila pouzdanog partnera, u čiji se proizvodni program uklapa.

Dodao je kako se "Lorenz Bahlsen" sada može više usredotočiti na razvoj svoga strateškog programa proizvodnje slanih grickalica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙