FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kučan u Bruxellesu predao izvješće o BiH

LJUBLJANA, 8. veljače 2011.(Hina) - Bivši slovenski predsjednik Milan Kučan predstavio je u ponedjeljak u Bruxellesu, u svojstvu posebnog izaslanika predsjednika slovenske vlade Boruta Pahora za BiH, svoje izvješće o stanju u toj državi predsjedniku Europskog vijeća Hermanu Van Rompuyu, javila je u utorak Slovenska tiskovna agencija pozivajući se na izvore u Bruxellesu.

Slovenska tiskovna agencija navodi da će Kučan svoje izvješće o mogućnostima ustavnih rješenja za BiH, koja bi omogućila njezino lakše približavanje EU, predstaviti i predstavnici EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton. Ona ovaj tjedan boravi u SAD-u, pa termin njezina susreta s Kučanom još nije određen, navodi STA.

S Kučanovim izvješćem o mogućnostima ustavnih promjena u BiH, koje je napisao nakon kontakata sa svim stranamka u toj državi, obaviješten je SAD, navode slovenski mediji, a predstavnik američke administracije za jugoistočnu Europu Thomas M. Countryman izjavio je da će izvješće dugogodišnjeg bivšeg predsjednika Slovenije podrobno proučiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙