FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: blage oscilacije indeksa

ZAGREB, 8. veljače 2011. (Hina) - Indeksi Zagrebačke burze danas bilježe tek blage oscilacije, a u najvećem fokusu investitora ponovno su dionice HT-a i Ine.

Crobex indeks bio je oko 12,00 sati u plusu 0,03 posto, na 2.311 boda, dok je Crobex10 bio u minusu 0,22 posto, na 1.271 bod.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 10,8 milijuna kuna, što je otprilike 2,5 milijuna više nego u petak u ovo doba.

„Uz nisku likvidnost, domaći burzovni indeksi i danas stagniraju a tako će vjerojatno biti sve do objave financijskih izvješća domaćih kompanija za prošlu godinu. U međuvremenu, Jadranski naftovod najavio je objavu svojih rezultata za četvrtak“, kaže Danijela Sporiš, brokerica i investicijska savjetnica u investicijskom društvu Credos.

Kao i jučer, gotovo polovina prometa tijekom prijepodneva ostvarena je dionicama HT-a i Ine. Pritom je dionicom HT-a ostvareno 4,5 milijuna kuna prometa, uz blagi rast njezine cijene, za 0,1 posto na 308,58 kuna.

Dionicom Ine, pak, protrgovano je 1,2 milijuna kuna, a cijena joj se spustila 0,33 posto, na 3.630 kuna.

Nakon pozitivne blokade, dionicom Optima Telekoma trenutno se trguje po 36,45 kuna, što je 15,13 posto više nego jučer, uz promet od 257.000 kuna.

Među likvidnijim izdanjima po skoku cijene za gotovo 6 posto izdvaja se i dionica Jadroplova, kojom se trenutno trguje po 176 kuna.

Od današnjih poslovnih vijesti, Jadranski naftovod najavio je da će u četvrtak, 10. veljače objaviti financijsko izvješće za prošlu godinu i za zadnje lanjsko tromjesečje.

Dionicom Jadranskog naftovoda do sada je protrgovano 116.000 kuna, a cijena joj je ojačala 1,44 posto, na 3.419 kuna.

Kraš je, pak, objavio da je Nadzorni odbor odobrio ugovor o preuzimanju većinskog udjela u osječkoj Karolini, a vrijednost transakcije dosegnut će najviše 7,3 milijuna eura. Dionica Kraša tijekom prijepodneva nije bila aktivna na burzi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙