FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: blagi minus indeksa na početku tjedna

ZAGREB, 7. veljače 2011. (Hina) - U mirnom današnjem trgovanju na Zagrebačkoj burzi indeksi stagniraju, jedino se po skoku cijene za više od 20 posto izdvaja dionica Optima Telekoma.

Crobex indeks bio je oko 12,00 sati u minusu 0,12 posto, na 2.302 boda, a Crobex10 0,07 posto, na 1.268 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je gotovo 10 milijuna kuna, što je otprilike 2,5 milijuna više nego u petak u ovo doba.

„Prilično je mirno trgovanje na domaćem tržištu na početku tjedna, budući da nema važnijih korporativnih objava. Investitori čekaju objave financijskih izvješća domaćih kompanija za prošlu godinu“, kaže Danijela Sporiš, brokerica i investicijska savjetnica u investicijskom društvu Credos.

Gotovo polovina dosadašnjeg prometa ostvarena je dionicama HT-a i Ine. Pritom je dionicom HT-a ostvareno 4,73 milijuna kuna prometa, uz rast njezine cijene za više od 1 posto, na 308,99 kuna.

Dionicom Ine, pak, protrgovano je 1,2 milijuna kuna, a cijena joj se spustila 0,4 posto, na 3.625 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, po skoku cijene za gotovo 23 posto izdvaja se dionica Optima Telekoma. Iako je Uprava te kompanije demantirala medijske špekulacije o mogućem spajanju s mobilnim operaterom Tele2, cijena te dionice nastavila je rasti i nakon jutrošnje pozitivne blokade. Trenutno se njome trguje po 33,5 kuna, uz promet od 330.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙