FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi ukazuju na rast cijena dionica

NEW YORK, 7. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju na rast cijena dionica na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu, uoči objave novih financijskih izvješća kompanija te zbog smirivanja političke situacije u Egiptu.

Terminski Dow Jones indeks, Nasdaq i S&P 500 bili su oko 12,30 sati u plusu između 0,3 i 0,4 posto.

U Egiptu su banke ponovno u nedjelju počele s radom, po prvi puta u posljednjih tjedan dana, a klijenti su stajali u redovima kako bi došli do novca. I ostali dijelovi tamošnjeg gospodarstva postupno se vraćaju u normalu, pa počinju poslovati tvornice, funkcionirati luke i željeznički transport.

Investitori su odlučili zanemariti izvješće o zaposlenosti, objavljeno u petak, koje je pokazalo da je američkog gospodarstvo u siječnju otvorilo svega 36.000 novih radnih mjesta. Analitičari kažu da je slabi rast zaposlenosti posljedica loših vremenskih prilika.

S obzirom da je dan siromašan da po pitanju makroekonomskih objava, svoju pozornost investitori će usmjeriti na korporativne zarade. Očekuje se da će danas, među ostalima, svoje poslovne rezultate za zadnje lanjsko tromjesečje objaviti Hasbro i Humana.

Na europskim burzama cijene dionica danas su porasle za više od 1 posto, zahvaljujući ponajviše dobitcima u naftnom sektoru.

Terminska cijena barela sjevernomorske nafte danas je preskočila 100 dolara uslijed zabrinutosti da bi se nemiri u Egiptu mogli proširiti po Bliskom istoku te ugroziti isporuku energenata.

Londonski Ftse indeks trenutno je na dobitku 0,7 posto, na 6.041 bodu, frankfurtski DAX 0,8 posto, na 7.275 bodova, a pariški CAC 1,06 posto, na 4.089 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙