FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi i danas stagniraju

NEW YORK, 4. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi i danas stagniraju dok investitori prate politička zbivanja u Egiptu i očekuju objavu izvješća o zaposlenosti u SAD-u.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na dobitku 12 bodova, a tehnološki Nasdaq 1,25 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks ojačao je 0,7 boda i bio je u skladu s fer vrijednosti, matematičkom formulom kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Izvješće o zaposlenosti američkog ministarstva rada trebalo bi ukazati na daljnje poboljšanje situacije na tržištu rada u siječnju, i to četvrti mjesec zaredom.

Po procjenama analitičara, u siječnju je u američkom gospodarstvu bilo otvoreno 145.000 novih radnih mjesta. Usporedbe radi, u prosincu ih je bilo otvoreno 103.000.

U međuvremenu, investitori prate i zbivanja u Egiptu, gdje su nastavljeni prosvjedi na kojima se traži od predsjednika Hosnija Mubaraka da odstupi s vlasti.

Na europskim burzama cijene dionica danas blago rastu, predvođene bankarskim sektorom. Londonski Ftse indeks trenutno je na dobitku 0,41 posto, na 6.008 bodova, frankfurtski DAX 0,3 posto, na 7.216 bodova, a pariški CAC 0,4 posto, na 4.053 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙