FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 30. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB

Odvjetničko društvo Šeparović, Špehar i Gavranić danas je u ime svoje stranke, predsjednice Vlade Jadranke Kosor odbacilo kao notornu neistinu jučerašnju izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića u Dnevniku Nove TV da se Jadranka Kosor "dočepala stana bez da ga je platila", ocijenivši da je Milanović svjesno izrekao neistinu s ciljem da uvrijedi i okleveta Jadranku Kosor. "Jadranka Kosor je već višekratno demantirala ovakve i slične navode, međutim kako su opetovano iznesene neistinite informacije, ponovno ističemo da je Jadranka Kosor stekla stanarsko pravo na svom stanu sukladno tada važećem Zakonu o stambenim odnosima i stan otkupila u cjelosti zakonito, po cijeni i postupku kao i ostali nositelji stanarskog prava na stanu u vlasništvu Republike Hrvatske", stoji u dopisu koji je potpisala odvjetnica Ljerka Šeparović. Napominje se da je upravo na inicijativu SDP-a Državno odvjetništvo ispitalo sve okolnosti, te u svom očitovanju opetovano jasno potvrdilo da je Jadranka Kosor svoj stan stekla i platila u cjelosti sukladno zakonu. "Dakle, iz navedenog je savršeno razvidno da je Zoran Milanović svjesno izrekao neistinu, s jedinim i jasnim ciljem da uvrijedi i okleveta Jadranku Kosor i time naškodi njezinoj časti i ugledu", čime su povrijeđena njezina prava i interesi, stoji u dopisu.

OSIJEK

Pet članova osječkog Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), uključujući jednog dopredsjednika i političkog tajnika, podnijelo je bezuvjetne pismene ostavke na stranačke dužnosti u tome tijelu, potvrdio je večeras dosadašnji politički tajnik toga Gradskog odbora i saborski zastupnik Josip Salapić. U izjavi Hini Salapić je rekao je kako je ostavku podnio zbog neslaganja s načinom na koji stranku u Osijeku vodi aktualni predsjednik GO-a i saborski zastupnik Dragan Kovačević te nekim njegovim odlukama. Dodao je kako je ostavku uz njega i tri člana podnio i dopredsjednik osječkog Gradskog odbora HDZ-a Petar Lagator. Istaknuvši kako nije riječ o osobnom sukobu, nego o interesima stranke, Salapić je kazao kako su nezadovoljni dosadašnjim izbornim rezultatima stranke na osječkome području i načinom vođenja stranke u Osijeku. Rekao je da su o ostavkama izvijestili osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a i središnjicu stranke te kako očekuju hoće li se o tome očitovati viša stranačka tijela.

ZAGREB

Film Dalibora Matanića "Majka asfalta" apsolutni je pobjednik festivala Fipa, koji je svečanom ceremonijom završen sinoć u francuskom gradu Biarritzu, priopćio je danas Hrvatski audiovizualni centar. Od ukupno šest dodijeljenih nagrada, "Majka asfalta" osvojila je tri nagrade u kategoriji igranog programa: glavnu nagradu Fipa d'or, nagradu za najbolju glumicu Mariji Škaričić i nagradu za najbolju glazbu koju su dobili Jura Ferina i Pavao Miholjević. Tri zlata donijet će u Zagreb redatelj Dalibor Matanić. Mariji Škaričić to je druga nagrada za ulogu u ovom filmu, a osim ovih priznanja uvrštena je i program Shooting Stars Europske filmske promocije koji će svoju promociju imati na Berlinaleu sljedećeg mjeseca. Fipa (Festival international de programmes audiovisueles) se ove godine održava dvadeset i četvrti put za redom, a ambicija mu je predstaviti najbolje od nezavisne, inovativne, raznolike i kreativne produkcije. "Majku asfalta" producirale su prošle godine Kinorama i Hrvatska radiotelevizija. Film je u hrvatskim kinima u distribuciji Continental filma, a svjetsku je premijeru imao prije nekoliko mjeseci na festivalu u Pusanu. Uskoro slijede festivali GoEast i IndieLisboa, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙