FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS protiv smanjenja mirovina policijskih službenika

ZAGREB, 27. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) oštro se protivi najavi smanjenja mirovina policijskih službenika, držeći da bi se njihovim provođenjem, uz tek neznatne proračunske uštede, samo produbio socijalni jaz u društvu i pogoršali uvjeti života novog sloja hrvatskih građana.

Usprkos svijesti o nužnosti ušteda na trošku javnog sektora, umanjenje prava profesije izložene pojačanoj odgovornosti u obavljanju pogibeljnih i za javni red i mir neophodnih poslova smatramo neprihvatljivim, ističe se u priopćenju HUS-a.

Brojni primjeri iz gospodarstva, gdje su uprave poduzeća uz umanjenja materijalnih prava radnika i masovna otpuštanja zadržale razinu svojih prava, isplativši si pritom lukrativne bonuse, naišle su na opravdano zgražanje javnosti. U HUS-u drže da bi ostvarenjem tih najava državni vrh postupio na etički identičan način obzirom da se u zbilja povlaštene mirovine političke klase za sada ne intervenira.

Ističu i kako visina mirovine policajaca sada nije tolika da bi se njezinim smanjenjem postigle značajnije uštede, pa bi učinak najavljivane mjere znatno više naštetio standardu umirovljenih policajaca nego što bi koristio ravnoteži proračuna.

Teški uvjeti rada i društveni značaj odgovorne uloge policajaca zaslužuju tretman države koji umirovljenom policajcu treba omogućiti dostojanstvenu starost, što mu ni postojeća mirovina ne garantira, ističu u HUS-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙