FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ Zagreba predstavio novosti u stranci

ZAGREB, 25. siječnja 2011. (Hina) - Na zastupničko mjesto u zagrebačkoj Gradskoj skupštini umjesto Jasena Mesića, koji je odnedavno novi ministar kulture RH, dolazi Božica Šolić, izvijestio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Gordan Jandroković, koji je predstavio i novih devet radnih tijela zagrebačkog HDZ-a koja će pripremati nove programe i zastupnike stranke u Gradskoj skupštini.

Na Mesićevo mjesto potpredsjednika Gradske skupštine dolazi gradska zastupnica HDZ-a Danira Bilić, koja će ga zamijeniti i na dužnosti člana skupštine trgovačkog društva Zagrebačkog holidnga, a predsjednica Kluba zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini umjesto njega bit će gradska zastupnica Margareta Mađerić, izvijestio je Jandroković.

Predstavljajući novih devet radnih tijela zagrebačkog HDZ-a rekao je da će ih voditi stručni ljudi, članovi stranke i simpatizeri s ciljem stvaranja kvalitetnih programa i pripreme gradskih zastupnika. "HDZ želi ponuditi konkretne programe građanima za razliku od virtualnih SDP-ovih", rekao je Jandroković.

Riječ je o odborima za gospodarstvo i Zagrebački holding; za komunalno gospodarstvo; zaštitu okoliša i prostorno uređenje; za poljodjelstvo, šumarstvo i vodoprivredu; za zdravstvo i socijalnu skrb; za obrazovanje i šport; za mjesnu samoupravu; za kulturu, mladež i udruge te za odnose s vjerskim zajednicama. Predsjednici odbora osobno su se predstavili novinarima.

Jandroković je kritizirao ponašanje SDP-a tijekom posljednih 10 godina, koliko je na vlasti u Zagrebu. SDP i koalicijski partneri zaboravili su da je smisao politike služenje javnom dobru, kazao je i ocijenio njihovu politku "spinom". Vlast SDP-a i njegovih partnera, rekao je, nije koncetrirana na djela i prvođenje politike već na stvaranje dojma u medijima.

Takav nesrazmjer između obećanja i provedbe u djelo po mom mišljenju još nije viđen na političkoj sceni u gradu Zagrebu, rekao je Jandroković na današnjoj konferenciji za novinare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙