FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od sutra pomorski promet kroz Mali Ždrelac

ZAGREB, 24. siječnja 2011. (Hina) - Od sutra će ponovno biti uspostavljen redoviti linijski pomorski promet kroz plovni put Mali Ždrelac, između otoka Ugljana i Pašmana, pa će putovanje između Zadra i otoka Iža i Rave, te luka Sali i Zaglav na Dugom Otoku biti osjetno kraće, priopćila je danas Agencija za obalni linijski pomorski promet.

Temeljem suglasnosti Lučke kapetanije Zadar brodovi riječke Jadrolinije i dubrovačke tvrtke G. & V. Line d.o.o. koji plove na državnim brodskim linijama Rava-Iž-Zadar i Sali-Zaglav-Zadar, te na brzobrodskim linijama Zadar-Zaglav-Sali i Zadar-Iž-Rava, više neće ploviti duljim putem, kroz prolaz Veli Ždrelac između otoka Ugljana i Rivnja, navodi agencija.

Podsjeća da je ponovna plovidba kroz Mali Ždrelac trebala biti uspostavljena u petak, 21. siječnja, ali zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika nije bilo moguće postavljanje pomorskih svjetlosnih oznaka bez kojih se kanal nije mogao pustiti u promet. Taj je dio posla, navodi se u priopćenju, danas obavljen.

Splitska tvrtka Konstruktor-Inženjering prošlog je tjedna okončala većinu radova na tome plovnome putu, a za obavljanje preostalih poslova na kopnenom dijelu prolaza (ukopavanje električnih instalacija i izgradnja bočnih zidova) neće biti potrebno zatvaranje Maloga Ždrelca. Sada je prolaz proširen s 20 metara na koridor širine 40 i dubine četiri metra, što će omogućiti plovidbu mnogo većih brodova, navodi u priopćenju Agencija za obalni linijski pomorski promet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙