FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HKD Napredak osniva Klub znanstvenika

ZAGREB, 21. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatsko kulturno društvo Napredak - Zagreb osnovat će u okviru svojih djelatnosti Klub znanstvenika koji će promovirati hrvatsku kulturu, tradiciju i znanstvena postignuća, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Napretkove zagrebačke podružnice Miran Martinac.

Napomenuvši kako će Klub djelovati apolitično, Martinac je najavio da će svoju prvu tribinu "Je li Kriza iza nas?" održati 25. siječnja u prostorijama zagrebačkoga Napretka.

Po riječima člana poticajnog odbora Kluba Tomislava Dubravca u današnjim kriznim vremenima osjeća se nasušna potreba za vraćanjem poljuljana digniteta hrvatskom narodu i društvu u cjelini.

"Promicanje hrvatske kulture i vrijednosti hrvatskoga identiteta naša je temeljna zadaća", rekao je dodavši kako će Klub biti poticatelj rasprava o društvenom i kulturnom položaju hrvatskoga naroda.

Istaknuo je i kako će Klub u široj javnosti promicati znanost i znanje kao temeljne vrijednosti te dodao da će tematski na svojim tribinama govoriti o širim društvenim promjenama u svijetu i kod nas.

"Tematizirat ćemo odnose u hrvatskom društvu, položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, krizi moralnih vrijednosti, korupciji i recesiji", rekao je Dubravac dodavši kako će biti riječi i o ekologiji, klimatskim promjenama, proizvodnji hrane, edukaciji mladeži, životu u skladu s prirodom.

Tribine Kluba održavat će se mjesečno u prostorijama HKD Napredak - Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙