FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 20. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Vladin zrakoplov odletio je rano jutros u Berlin s eksplantacijskim timom koji je potom vozilom prebačen do bolnice u Frankfurtu na Odri gdje je sudjelovao u eksplantaciji srca, a njegov dolazak u KBC Zagreb očekuje se između 11 sati i podneva, priopćio je danas Državni centar 112. Donor srca je iz Frankfurta na Odri, ali s obzirom da zrakoplov Vlade RH, zbog prekratke piste u lokalnoj zračnoj luci, tamo ne može sletjeti dogovoreno je da se leti u najbližu zračnu luku, Schoenefeld u Berlinu.

RIJEKA - U Sveučilišnom kampusu na Trsatu počela je 16. smotra Sveučilišta u Rijeci, na kojoj će predstavnici visokoškolskih ustanova buduće svečilištarce izvijestiti o ponudi studijskih programa i mogućnostima upisa na fakultete u 2011./12. akademskoj godini. Smotra se održava danas i sutra u novootvorenim zgradama Filozofskog i Učiteljskog fakulteta, a budući će studenti na jednom mjestu moći prikupiti sve važne podatke o mogućnostima i uvjetima studiranja na ukupno 87 studijskih programa iz područja biomedicine, umjetnosti te društvenih, humanističkih, tehničkih i prirodnih znanosti, koliko ih se nudi u visokoobrazovnim ustanovama - sveučilišnim sastavnicama u Rijeci. Osim 16 visokoškolskih ustanova koje provode sveučilišne i stručne programe posjetiteljima će svoje programe predstaviti i Veleučilište, Teologija, Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Sveučilišna knjižnica, Studentski centar, Studentski zbor i više studentskih udruga.

HUM NA SUTLI - Gotovo cijela općinska organizacija HSS-a u Humu na Sutli - 61 član s publicistom i književnikom Božidarom Brezinščakom Bagolom na čelu, donedavnim općinskim načelnikom - prešla je u Autohtonu seljačku stranku (A-HSS), izvijestila je A-HSS.

"Ovo je velika stvar za našu stranku u Zagorju i potvrda što članovi misle o HSS-u kao stranci koja se zadnjih godina, posebno za vladavine Zlatka Tomčića pa do aktualnog Josipa Friščića, udaljila od nauka braće Radić, Mačeka, a potpuno je prešućivan njezin veliki predsjednik Drago Stipac", izjavio je danas Stanko Majdak, predsjednik zagorskog i potpredsjednik A-HSS-a na državnoj razini. Ustvrdio je kako sve stranke koje su se stopile s HDZ-om čeka ista sudbina: nestanak s hrvatske političke scene. "Ovo je samo val koji kreće iz Zagorja prema Hrvatskoj, jer postoje naznake da će cijele organizacije HSS-a prelaziti u A-HSS", rekao je Majdak.

VIROVITICA - U požaru, koji je izbio sinoć poslije 22 sata u mjestu Bjeljevini Orahovičkoj, izgorio je pogon za sklapanje namještaja tvrtke "Ciprijanović" d.o.o. iz Orahovice. Požar je zaustavljen iza ponoći, a točni uzroci još se utvrđuju, izvijestila je virovitičko-podravska Policijska uprava. „Kad je izbio požar, radnici nisu bili u pogonu jer im je završilo radno vrijeme, a o požaru ih je mobitelom obavijestio vatrodojavni sustav tvrtke“, izjavila je za Hinu članica uprave oštećene tvrtke Karla Ciprijanović - Knežević. Navela je da je izgorio pogon za montažu namještaja, a širenje požara na ostatak tvornice spriječila su protupožarna vrata koja se nalaze između izgorjelog pogona i lakirnice. Procjenjuje se da šteta nadmašuje milijun eura.

ZAGREB - Dvojica nepoznatih naoružanih razbojnika presreli su i opljačkali poštara na ulici u zagrebačkom naselju Dubrava, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Razbojnici su oko 9,45 sati u Klinčaselskoj ulici zaustavili 41-godišnjeg poštara i uz prijetnju pištoljem oteli mu torbu u kojoj je, po prvim informacijama, bilo i novca. Za sada je nepoznato s kolikim "plijenom" su dvojica nepoznatih razbojnika pobjegala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙