FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hanfa: MOL-u u javnoj ponudi 0,10 posto dionica Ine

ZAGREB, 19. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) objavila je danas da je u korist MOL-a na dan 19. siječnja ove godine pohranjeno ukupno 10.082 dionice Ine po ponuđenoj cijeni od 2.800 kuna po dionici.

Tih 10.082 dionice Ine predstavlja 0,1 posto dionica Ine.

Hanfa u priopćenju za javnost, koje je objavila na svojim internet stranicama, navodi da je na jučer održanoj izvanrednoj sjednici Uprava Hanfe donijela obavijest o pokretanju postupka izvanrednog neposrednog nadzora nad Središnjim klirinško depozitarnim društvom (SKDD), te je 19. siječnja od SKDD-a zaprimila podatke o postupku ponude za kupnju dionica Ine ponuditelja MOL NYRT iz Mađarske.

Pritom iz Hanfe podsjećaju da se, temeljem odredbi Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga, Agencija dužna voditi načelima transparentnosti, izgradnje povjerenja među sudionicima financijskog tržišta i izvješćivanja potrošača. Jednako tako propisano je da će Agencija osigurati brz i ekonomičan pristup svim vrstama informacija koje mogu biti od interesa korisnicima financijskih usluga, investitorima i ostaloj javnosti.

Istodobno Zakonom o tržištu kapitala propisano je da je SKDD dužno na svojim internetskim stranicama objaviti i dnevno obnavljati podatke o korporativnim akcijama koje se rade preko Središnjeg klirinškog depozitarnog društva.

S obzirom da postoji javni interes, Agencija je pozvala SKDD da "promptno objavi broj dionica koje su pohranjene u korist društva MOL NYRT radi prihvata ponude za dionice društva INA, u skladu sa zakonom, što isti nisu učinili".

Poštivajući naprijed navedene zakonske odredbe Agencija obavještava javnost da je temeljem otvorenog postupka izvanrednog nadzora nad SKDD-om te uvidom u dostavljene podatke utvrdila da je u korist društva MOL NYRT na dan 19. siječnja 2011. godine pohranjeno ukupno 10.082 dionice INA-e po ponuđenoj cijeni od 2.800 kuna po dionici, navodi se u priopćenju Hanfe.

Mađarski MOL, koji u Ini ima 47,16 posto dionica, je sredinom prosinca prošle godine objavio opću ponudu za kupnju dionica Ine od malih i institucionalnih dioničara, a rok za prihvat te ponude bio je od 15. prosinca prošle do 14. siječnja ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙