FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medalje za mješoviti hrvatsko-američki mentorski tim

ZAGREB, 19. siječnja 2011. (Hina) - Pripadnicima 3. Multinacionalnog operativnog mentorskog tima (MN CS OMLT), koji se sastoji od pripadnika Oružanih snaga RH i pripadnika američke vojske iz sastava Nacionalne garde Minnesote, u hrvatskom dijelu kampa Mike Spann u Mazar Sharifu u Afganistanu u utorak su uručene NATO-ISAF medalje za sudjelovanje u misiji NATO-a u Afganistanu (ISAF), priopćeno je u srijedu iz MORH-a.

Hrvatskim i američkim vojnicima medalje je uručio zapovjednik Zapovjedno operativnog središta GS OS RH, brigadni general Vlado Šindler, koji boravi u posjetu pripadnicima Oružanih snaga RH u 16. hrvatskom kontigentu (HRVCON) u Afganistanu.

Svečanost dodjela medalja započela je prijavkom generalu Šindleru koji je podnio pukovnik Slavko Bonić, zapovjednik Garnizonskog OMLT-a, a potom su, uz NATO ISAF medalje, pripadnicima 3. MN CS OMLT tima dodijeljene i zahvalnice koje im je uručio zamjenik zapovjednika tima bojnik David John Baer, pripadnik Nacionalne garde Minnesote.

Na svečanosti uručenja NATO medalja prisustvovali su i zapovjednik 16. HRVCON ISAF, kapetan bojnog broda Marileo Staničić, zapovjednik 17. HRVCON ISAF brigadir Blaž Beretin, načelnik Odjela za personalne poslove u Regionalnom zapovjedništvu Sjever ISAF, brigadir Zoran Piličić te predstavnici ostalih kontingenata smještenih u kampu.

Treći MN CS OMLT je sastavljen od 13 pripadnika Nacionalne garde Minnesote i 15 pripadnika Oružanih snaga RH koji se od svibnja 2010. godine nalaze raspoređeni u operaciji ISAF u Afganistanu. Zadaća tima je uvježbavanje i mentoriranje pripadnika bojne za borbenu potporu Afganistanske narodne vojske (ANA), te pružanje stručne pomoći pri planiranju zadaća i operacija. Zapovjednik tima je pukovnik Dražen Sebastijan, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙