FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Lucić u višednevnom posjetu SAD-a

ZAGREB, 11. siječnja 2011. (Hina) - Načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Josip Lucić sa suradnicima boravi od 9. siječnja u višednevnom službenom posjetu SAD-u, na poziv načelnika Združenog stožera Oružanih snaga SAD-a, priopćeno je u utorak iz MORH-a.

Službeni program generala Lucića uključuje Pentagon, Zapovjedništvo za transformaciju NATO-a i Zapovjedništvo združenih snaga u Norfolku, Centralno zapovjedništvo u Tampi gdje će se susresti s najvišim zapovjednicima OS SAD-a.

U njegovoj pratnji su zapovjednik Zapovjedništva za potporu OS RH general bojnik Mate Ostović, zamjenik zapovjednika HRZ i PZO-a brigadni generali Dražena Šćuri te vojni izaslanik Hrvatske u SAD-u brigadni generali Mate Pađen.

Lucića je u ponedjeljak, prvog dana posjeta primio zapovjednik Združenog stožera OS SAD-a admiral Mike Mullen s kojim je razgovarao o nastavku bilateralne vojne suradnje, sudjelovanju pripadnika OS RH u operaciji ISAF u Afganistanu te mogućnostima i novim oblicima daljnje suradnje, stoji u priopćenju.

Nakon posjeta Pentagonu, Lucić je položio vijenac na grob neznanom junaku na vojnom memorijalnom groblju Arlington, a potom se sastao sa zapovjednikom Nacionalne garde Minnesote, general bojnikom Richardom Nashom.

Savezna država Minnesota partnerska je država Hrvatske unutar "State Partnership Programa", a potvrda dobre suradnje ogleda se kroz zajednički OMLT (Tim za mentoriranje i obuku afganistanske vojske) u operaciji ISAF u Afganistanu, navodi se u priopćenju MORH-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙