FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković na sajmu Zeleni tjedan u Berlinu

ZAGREB, 18. siječnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobaković boravit će od 19. do 21. siječnja u Berlinu gdje će posjetiti 76. Sajam poljoprivrede Zeleni tjedan te sudjelovati na Globalnom forumu, izvjestili su danas iz Ministarstva poljoprivrede.

Globalni forum je jedan od najvećih skupova ministara poljoprivrede u Europi.

Berlin je mjesto gdje se svake godine u siječnju sastanu ministri cijeloga svijeta i sudjeluju na raznim ministarskim i stručnim skupovima na kojima raspravljaju o aktualnim temama u poljoprivredi te donose zaključke koji utječu na ukupne odnose u poljoprivredi tijekom cijele godine, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

Na Zelenom tjednu, kao i svake godine, Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizira izložbeni prostor, a ove će godine izložiti paletu proizvoda s oznakom Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) će prezentirati turističke promotivne materijale obzirom na veliki interes za Hrvatsku kao turističku destinaciju.

Iz Ministarstva poljoprovrede najavljuju da će ove godine potpredsjednik i ministar Čobanković sudjelovati na stručnom skupu čija je tema mogućnosti ulaganja u poljoprivredu u zemljama jugoistočne Europe.

Na panelu će sudjelovati i ministar poljoprivrede Republike Srbije Saša Dragin i ministar poljoprivrede Republike Albanije Genc Ruli.

Razgovarat će se o regiji i njezinim potencijalima i mogućnostima ulaganja. Cilj je ojačati suradnju s njemačkom poljoprivredom i prehrambenom industrijom, navodi se u priopćenju.

Sajam poljoprivrede Zeleni tjedan traje desetak dana, a posjeti ga više od 400.000 posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙