FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poslovno povjerenje u Njemačkoj ojačalo u siječnju - ZEW

BERLIN, 18. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Povjerenje njemačkih ulagača snažno je ojačalo u siječnju zahvaljujući nadi u snažan oporavak svjetskog gospodarstva i znakovima pojačanih ulaganja u Njemačkoj, pokazalo je u utorak objavljeno važno izvješće instituta ZEW.

Indeks koji izrađuje ugledni Centar ta europska gospodarska istraživanja (ZEW) sa sjedištem u Mannheimu poskočio je u siječnju na 15,4 boda, sa 4,3 boda u prosincu.

Analitičari su očekivali njegov rast na 5,9 bodova.

Najnoviji podatak ujedno predstavlja treći uzastopni mjesečni rast toga indeksa, koji mjeri očekivanja financijskih stručnjaka u vezi s gospodarskim izgledima u idućih šest mjeseci.

U ZEW-u pritom napominju da je jedan od mogućih razloga uzleta rast ulaganja u Njemačkoj i ostalim zemljama, koji se očituje u ohrabrujućim podacima o industrijskim narudžbama.

Ističu također da pozitivni gospodarski pokazatelji iz Sjedinjenih Država potpiruju nade da će gospodarski rast u svijetu ostati na zdravim nogama.

Indeks koji odražava ocjenu aktualnog stanja u njemačkom gospodarstvu ostao je gotovo nepromijenjen u odnosu na prethodni mjesec i iznosio je 82,8 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙