FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HT odbacuje optužbe sindikata

ZAGREB, 17. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatski Telekom (HT) odbacio je danas optužbe dvaju sindikata HT-a da otkazi i proces zbrinjavanja 290 radnika, koji su proglašeni tehnološkim viškom, nisu u skladu sa zakonom, te da je Uprava kompanije time iskazala nedostatak kriterija i socijalne osjetljivosti.

Razlozi smanjenja broja radnika i zbrinjavanja u 2011. isključivo su poslovni i uvjetovani promjenama na telekomunikacijskom tržištu, uvođenjem novih tehnologija kao i regulatornim pritiscima koji su rezultirali smanjenjem opsega investicija. Svi ti razlozi doprinjeli su smanjenju opsega posla u određenim poslovnim područjima, ističe HT u priopćenju.

Smanjenje broja radnika i zbrinjavanje u 2011. HT je definirao i provodi u dijalogu sa socijalnim partnerima, te uredno izvršava sve obaveze prema Radničkom vijeću i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Tijekom procesa izrade Programa zbrinjavanja radnika, pored kriterija definiranih Zakonom o radu uzeti su dodatni socijalni kriteriji, a kompanija cjelokupan proces provodi sa punom socijalnom osjetljivošću i odgovornošću, tvrdi se u priopćenju.

Programu zbrinjavanja radnika pristupamo krajnje ozbiljno, a on za radnike HT-a podrazumijeva i uključuje širok opseg visokih prava koja su regulirana i zaštićena Kolektivnim ugovorom. Sam program provodi se u skladu s važećim zakonima i internim aktima HT-a, s ciljem da kompanija zadrži vodeću poziciju na tržištu.

HT također izražava čuđenje reakcijom dvaju sindikata jer su oni potpisnici Kolektivnog ugovora kojim je osiguran kontinuitet visoke razine radničkih prava u HT-u i u iduće dvije godine, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙