FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josip Jurčević traži policijsku zaštitu zbog prijetnji

ZAGREB, 14. siječnja 2011. (Hina) - Josip Jurčević, povjesničar i bivši predsjednički kandidat uputio je danas ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku dopis u kojemu traži policijsku zaštitu za sebe i svoju obitelj zbog prijetnji i uznemiravanja kojima su, tvrdi, izloženi zbog njegova upozoravanja na korupciju u hrvatskom društvu.

Policijsku zaštitu Jurčević traži zbog anonimnih telefonskih poziva upućenih njegovoj supruzi, a koji su, kaže, eskalirali nakon što je u jednom zadarskom tjedniku objavljen njegov istraživački feljton "Korupcijska vertikala u hrvatskom pravosuđu – Mladen Bajić protiv Mladena Bajića".

Zamjenica glasnogovornika Ministarstva unutarnjih poslova Aleksandra Ljuba potvrdila je da su dobili Jurčevićev zahtjev, na temelju kojega će napraviti provjere i poduzeti, kako kaže, sve potrebne mjere.

U svom dopisu ministru Karamarku Jurčević, koji je i osnivač političkog pokreta Hrvatski rast (Hrast) ističe da mu se prijeti zbog kritiziranja protupravnosti javnoga sustava te sumnja da su u prijetnje uključene osobe koje zlorabe svoj položaj u državnom institucijskom sustavu. Od ministra unutarnjih poslova, kao najodgovornije osobe za sigurnost građana, traži promptnu zaštitu svoje obitelji te da ga ministar žurno primi na razgovor.

Izražava nadu da će ovaj njegov zahtjev naići na pozitivan odjek mjerodavnih, koji su se, kako kaže, oglušili na njegovu prijavu zbog uznemiravanja 2009. Podsjeća kako je i prošle godine podnio prijavu policiji, koja je napravila očevid u osnovnoj školi koju mi pohađa dijete, ali da do danas nije obaviješten o rezultatima ili nalazima istrage.

U svrhu preventivne zaštite sigurnosti i temeljnih ljudskih prava svoje obitelji, dopis je, navodi, proslijedio i čelnim osobama hrvatskih i međunarodnih institucija, organizacija i medijima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙