FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ-u pristupilo čelništvo općine Antunovac

OSIJEK, 14. siječnja 2011.(Hina) - Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić izjavio je danas u Osijeku da je u članstvo HDZ-u danas pristupilo čelništvo općine Antunovac, s načelnikom Ivanom Anušićem, te vijećnici s njegove Nezavisne općinske liste.

Na konferenciji za novinare Ivić je kazao kako je njihov prelazak dobitak za HDZ, jer se uglavnom radi o mladim ljudima, u naponu snage. Izrazivši uvjerenje da će se dosadašnja dobra suradnja s općinskim čelnicima, nadograditi u cilju što brže realizacije općinskih razvojnih projekata, posebice zone maloga gospodarstva u Antunovcu.

Anušić je kazao kako ih, uz dosadašnju dobru suradnju s vladom i nadležnim ministarstvima, s HDZ-om povezuje i sličnost političkih stajališta, dodavši kako vjeruje u produbljivanje suradnje, glede ostvarivanja najvažnijih projekata, poput zone malog gospodarstva i komunalne infrastrukture.

Zamoljen da komentira najavu srbijanskih vlasti o donošenju zakona o amnestiji te upite hrvatskih branitelja što to Srbija njima ima opraštati, ministar Ivić kazao je kako je riječ o rezultatu nedavnih razgovora čelnih ljudi minstarstava pravosuđa dviju država u Zagrebu te premijerke Jadranke Kosor i srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, vezano za slučaj nedavno uhićenog branitelja Tihomira Purde.

Riječ je o procesima, započetima još dok je još postojalo vojno tužiteljstvo bivše države, a držim da su te prijave postale bespredmetne, te da se ove aktivnosti poduzimaju, kako se slučajevi, poput uhićenja branitelja Purde, više ne bi događali, kazao je Ivić.

Podsjetio je kako je postignut dogovor da će se slučaj branitelja Tihomira Purde prepustiti Hrvatskoj te kako vjeruje da će Purda, za koji dan, vratiti u domovinu.

Ivić je kazao kako "nema razloga ni za kakvu paniku" i da će vlada "učiniti sve da zaštiti hrvatske branitelje", te da su na tome tragu i organizirani nedavni razgovori u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙