FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: blagi minus terminskih indeksa

NEW YORK, 13. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su u blagom minusu uoči objave novih američkih pokazatelja koji bi investitorima trebali dati smjernice.

Terminski Dow Jones indeks u 12,00 sati bio je u minusu 14 bodova, a tehnološki Nasdaq 1,25 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks oslabio je 1,7 bodova i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Za nove smjernice investitori danas očekuje podatke o broju nezaposlenih Amerikanaca u proteklome tjednu, podatke o vanjskotrgovinskoj razmjeni SAD-a u studenome i veleprodajne cijene u prosincu.

S nestrpljenjem očekuju i financijsko izvješće tehnološkog diva Intela, koje će biti objavljeno nakon zatvaranja Wall Streeta. Analitičari procjenjuju da je zarada te kompanije u zadnjem tromjesečju dosegnula 53 centa po dionici, a prihodi od prodaje 11,37 milijardi dolara.

U fokusu investitora su i kretanja na robnim burzama. Na burzi u Chicagu cijene kukuruza i sojinog zrna dosegnule su danas najviše razine u zadnjih gotovo 2,5 godine zbog iznenađujuće oštrog smanjivanja procjena američke vlade o lanjskoj proizvodnji žitarica i uljarica.

Terminska cijena kukuruza s rokom isporuke u ožujku skočila je danas 4 posto, na 6,3 dolara za bušel, a sojinog zrna 4,3 posto, na 14,15 dolara.

Na europskim burzama, nakon jučerašnjeg skoka na najviše razine u proteklih 28 mjeseci, najvažniji indeksi različito se kreću. Tako je londonski Ftse indeks u minusu 0,3 posto, na 6.033 boda, a frankfurtski DAX 0,05 posto, na 7.065 bodova, dok je pariški CAC u plusu 0,3 posto, na 3.956 bodova.

U međuvremenu, španjolska vlada uspješno se zadužila na obvezničkom tržištu za novih 3 milijarde eura, iako po većim kamatnim stopama nego u studenome. I emisija talijanskih obveznica završena je s uspjehom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙