FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umag: odšteta za poplavljene

UMAG, 12. siječnja 2011.(Hina) - Grad Umag će od petka do polovice sljedećeg tjedna isplatiti 6,3 milijuna kuna nepovratne novčane pomoći dobivene vladinom odlukom kako bi se ublažile posljedice katastrofalne poplave koja je u rujnu prošle godine pogodila Bujštinu, poglavito područje Umaga.

Fizičkim osobama je od te svote namijenjeno 5,23 milijuna, a pravnim osobama 1,08 milijuna kuna, priopćeno je iz grada Umaga.

"Isplata počinje ubrzo nakon nepogode. Hvala hrvatskoj vladi za brzu i djelotvornu reakciju, samo četiri mjeseca nakon nepogode, te gradskom povjerenstvu za procjenu štete koje je u kratku vremenu zaprimilo i obradilo sve 324 prijave" , kazao je novinarima umaški gradonačelnik Vili Bassanese, zahvalivši i građanima na suradnji.

Po njegovim riječima grad je već izdvojio 542 tisuće kuna za najugroženije građane pa će, uključivo državnu pomoć, na umaškom području biti dodijeljeno gotovo sedam milijuna kuna.

Umag je 19. rujna pogodila poplava u kojoj je 21 obitelj izgubila svu svoju imovinu, a najteže su oštećeni stanovnici u naselju Komuneli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙