FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: prijevremeni izbori u Vukovaru 6. veljače

ZAGREB, 30. prosinca 2010. (Hina) - Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada RH donijela je odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za vukovarsko Gradsko vijeće, a za dan provedbe izbora određuje se nedjelja, 6. veljače 2011.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela i odluku o građenju u slučaju neposredne opasnosti za područje Sisačko-moslavačke i Dubrovačko-neretvanske županije.

Zbog neposredne opasnosti za ljude i imovinu uzrokovane poplavama na području Sisačko-moslavačke i Dubrovačko–neretvanske županije, a radi uklanjanja izravne opasnosti, dopušta se Hrvatskim vodama izgradnja i rekonstrukcija regulacijskih i zaštitnih vodnih građevina bez rješenja o uvjetima građenja, potvrde glavnog projekta i građevinske dozvole.

Rekonstrukcija će se obaviti na savskom nasipu na desnoj obali Željezno Desno-Dubrovčak Desni i Ljubljanica–Martinska Ves Desna, na obaloutvrdi Palanjeku, savskom nasipu na desnoj obali od Graduse do Selišća Sunjskog i objektima za zaštitu od štetnog djelovanja voda grada Metkovića, a Hrvatske vode dužne su u roku od dvije godine od prestanka djelovanja događaja ishoditi odgovarajuće akte.

Iz posebnog dijela državnog proračuna za 2010. odobrava se Požeško-slavonskoj županiji pet milijuna kuna za financiranje nužnih rashoda te izvršavanje redovitih funkcija iz njezina djelokruga, a Općini Gračac odobrava se 1,456 milijuna kuna za financiranje nužnih rashoda i osiguranje redovitog izvršavanja funkcija iz njezina djelokruga. Autonomnoj ženskoj kući Zagreb odobrava se 7866 kuna za uplaćeni PDV pri održavanju humanitarne kampanje za pomoć Skloništu i Savjetovalištu za žene i djecu žrtve nasilja, priopćeno je sa zatvorenog dijela sjednice Vlade RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙