FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada - sa zatvorene sjednice

ZAGREB, 7. siječnja 2011. (Hina) - Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade RH donesena je Odluka o obnavljanju strateških robnih zaliha ulja za loženje srednje do 3% S, davanjem u robni zajam, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Naime, Toplana d.o.o. Karlovac uputila je zamolbu Vladi Republike Hrvatske za dobivanje beskamatnog robnog kredita u vidu loživog ulja srednjeg iz strateških robnih zaliha, a u svrhu prevladavanja teškog financijskog stanja tvrtke.

Takvo stanje seže još iz Domovinskog rata i porasta cijene energenata, ali usprkos tome tvrtka je uspjela smanjiti gubitke poslovanja. Budući da članak 17. Zakona o strateškim robnim zalihama predviđa mogućnost davanja strateških robnih zaliha u zajam radi obnavljanja, davanjem robnog zajma Toplani d.o.o. Karlovac obnavljaju se odnosno zamjenjuju strateške zalihe bez dodatnih troškova i poremećaja tržišta, a ujedno se ublažuju posljedice teške financijske situacije Toplane d.o.o. te se osigurava uspješnost grijaće sezone. Odlukom se izvršava obnavljanje 4.000.000 kg lož ulja srednjeg do 3% S davanjem u beskamatni robni zajam, na rok od 10 godina, uz poček od 3 godine i vraćanje zajma u 7 jednakih godišnjih anuiteta.

Vlada RH je na sjednici upoznata sa Zajedničkom izjavom za suradnju i partnerstvo između Arapske Republike Egipta i Republike Hrvatske.

Pokrenut je postupak za sklapanje Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Savezne Republike Njemačke o uzajamnoj zaštiti klasificiranih podataka.

Skupštini Bina-Istra d.d. predložen je opoziv dosadašnje članice Nadzornog odbora mr.sc. Katarine Čop Bajde te temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, njezin ponovni izbor, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙