FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Film "Neke druge priče" premijerno u "Cinestaru"

ZAGREB, 23. prosinca 2010. (Hina) - Dugometražni igrani film "Neke druge priče", međunarodni omnibus s pet priča iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH i Makedonije, premijerno će se prikazati 28. prosinca u multipleksu CineStar Novi Zagreb, izvijestio je danas hrvatski producent filma, zagrebački "4 film".

Hrvatsku priču režirala je Ivona Juka, scenaristica i redateljica, čiji je višestruko nagrađivani dokumentarni film "Što sa sobom preko dana" iz 2006. imao uspješnu kino distribuciju u Hrvatskoj i Makedoniji. Ostale filmove režirale su Ana Maria Rossi iz Srbije, Ines Tanović iz BiH, Marija Džidževa iz Makedonije i Hanna Slak iz Slovenije.

Omnibus prožimaju urbane priče pet mladih autorica o životu u njihovim zemljama koje kroz zanimljive zaplete propituju životne istine i vrijednosti. Osim trudnoće i iščekivanja novog života, poveznica tih priča su i slučajni događaji koji narušavaju planove i mijenjaju živote. To su priče o ljubavi i nadi, osveti, požrtvovnosti, inatu i sustavu, a njihovi likovi već su u "nekim drugim pričama" koje donose drukčije perspektive, ističe se u obavijesti.

Glavna junakinja hrvatskog filma suočava se s nemogućnošću komunikacije s partnerom, ali i s okolinom koja novostečeni uspjeh nameće kao obvezan, u srpskoj priči jedna se djevojka odlučuje osvetiti za ubojstvo svog mladića, bosanskohercegovačka priča govori o spoznaji mladića da voli svoju djevojku više nego ona njega, makedonska o nezaposlenoj bivšoj narkomanki kojoj najavljuju da će joj nakon poroda oduzeti dijete, a slovenska o časnoj sestri koja želi roditi.

U filmu glume, među ostalima, Nera Stipičević, Goran Bogdan, Lucija Šerbedžija, Nina Violić, Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Bery, Feđa Štukan, Iva Zendelska.

Film je tijekom ove godine pozvan na 25 međunarodnih, regionalnih i nacionalnih festivala diljem svijeta, a do sada je dobio četiri nagrade. Na nedavnoj sjednici Upravnog odbora Eurimagesa u Parizu dobio je 190 tisuća eura, uz još dvanaest europskih koprodukcija, među kojima su i novi filmovi Manoela De Oliveire, Giannija Amelia i europski projekt tajvanskog redatelja sa stalnim prebivalištem u Francuskoj Tsai Ming-Lianga.

Ostali koproducenti su srpski SEE Film Pro, slovenski Studio Maj, Dokument Sarajevo, Skopje Film Studio, irski Octagon Film i DIG Productions, bosanskohercegovački Balkan Film, HRT i FTV BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙